Menu
Trucs om je benen langer én slanker te laten lijken

Waarschijnlijk zal iedere vrouw er wel een paar van willen hebben: lange én slanke benen. Je kunt natuurlijk de sportschool induiken om je benen slanker te trainen, maar langer krijg je ze echt niet. Gelukkig kun je ze met een aantal handige stylingstrucs wél optisch langer laten lijken. Een beetje valsspelen kan geen kwaad, toch?! Met deze tips lijken jouw benen langer én slanker binnen no-time. Watch & learn!

Laat je enkels zien

Ga voor een cropped jeans of rol je broekspijpen tot net boven je enkels op. Et voilà: je benen lijken al 'n stukje langer! Door een paar nude-kleurige schoenen eronder te dragen creëer je nóg wat extra lengte. Zo makkelijk kan het zijn :-).

A-lijn

Een A-lijn rok of jurk die net tot je knieën komt werkt héél flatterend voor je benen. Vermijd hierbij lange laarzen, want die nemen het effect weg en laten je benen weer korter lijken.

Oversized

Ga voor oversized items in plaats van strakke minirokjes of leggings - welke we overigens nooit meer als broek willen zien -. Een kokerrok met een oversized trui of juist een boyfriend jeans met een strakke top werken goed voor je benen en laten ze een stuk slanker lijken. Doordat één van je kledingstukken wijd is en je daarop de aandacht vestigt, lijken je benen juist slanker. En laat dat nou net zijn waar jij naar op zoek was.

High waisted

Naast het feit dat ze tegenwoordig ook super trending zijn, zijn high waisted broeken ook goed voor je benen! Door je taille te verleggen lijken je benen een stuk langer. Een model waarbij de bovenkant iets ruimer valt, smal toeloopt en bij je enkels iets korter is, is dé perfecte broek om je benen langer en slanker te laten lijken.

Matte

Als je wilt dat je benen slanker lijken kun je het beste kiezen voor een matte broek. Glans laat je benen juist voller lijken en dat wil je nou net niet. Voor de liefhebbers van de leren broek onder ons: ook deze kun je gewoon blijven dragen! Ga in plaats van een flink glanzend model voor een leren broek waarbij de glans wordt beperkt.

Streepjes

Verticale strepen laten je benen langer én slanker lijken. Je creëert dit effect ook met één streep aan de zijkant van de broek. Je hoeft dus niet voor een volledig gestreepte broek te gaan maar kunt het vrij basic houden.

Flared jeans

Draag een wijd uitlopende broek met een paar hippe platforms en iedereen denkt dat die lange stelten van jezelf zijn! Normaal gesproken zou de onderkant van je broek over de grond sleuren bij zo'n model broek, maar met een beetje valsspelen lijkt het alsof jij die lange benen van nature hebt.

Hoge hakken

Best wel logisch eigenlijk en vooral erg handig: hoge hakken! Ze zorgen er niet alleen voor dat je benen langer en slanker lijken maar stralen ook nét dat beetje meer vrouwelijkheid uit.

Terug naar Style tips