Menu
Trend alert: De 3 leukste milkmaid jurkjes

Waar we afgelopen winter nog massaal grepen naar chuncky, dad-like fashion items gaan we deze zomer voor een meer girly look, de milkmaid jurk om precies te zijn. Dit liefelijke jurkje is in vrijwel alle winkelketens te verkrijgen en biedt een mooi model voor elk figuur. Ben jij benieuwd naar de 3 leukste milkmaid jurkjes voor deze zomer? Lees hier precies waarom je dit trend item in huis wil hebben.

Wat is een milkmaid jurk?

Hoewel je het milkmaid jurkje vast al eens voorbij hebt zien komen bij je favoriete influencers wist je vast niet direct om welk trenditem het ging. Echter is het jurkje gemakkelijk te herkennen aan een vierkante hals, puffy mouwen, een smalle taille en zwierige rok. Precies zoals een echte milkmaid vroeger ook droeg, maar dan natuurlijk in een nieuw jasje gestoken.

Het midi milkmaid jurkje

Midi jurkjes zijn op zichzelf al een enorme trend voor deze zomer. Niet gek dus dat het midi milkmaid jurkje ook van zichzelf laat horen. Deze fit geeft een romantische, bijna sprookjesachtige look en kan gedragen worden met vrijwel elke zomerschoen. Om figuur te creƫren in het midi milkmaid jurkje wordt er vaak gebruik gemaakt van een benadrukte taille door een corset top in de jurk te plaatsen. Dit geeft het jurkje een erg natuurlijke flow en een knipoog naar de renaissance.

Het natural white milkmaid jurkje

Milkmaid jurkjes zijn van nature wit en puur. Dit is namelijk wat er vroeger gelinkt werd aan het lieve, mooie en vooral onschuldige imago van de melkmeisjes. Ook nu zie je dit terug in de, veelal witte, milkmaid jurkjes. Deze jurkjes zijn volledig wit of hebben een liefelijk patroontje. Ga je helemaal voor de sweet and innocent look? Match je bandana dan met je milkmaid dress en draag deze met de punt naar achter vallend.

Het milkmaid jurkje met bloemenprint

De bloemenprint is ideaal om het milkmaid jurkje wat op te vrolijken. Hoewel er ook verschillende effen jurkjes te verkrijgen zijn lijkt het bloemenprintje in populariteit te winnen. Helemaal niet gek natuurlijk aangezien bloemetjes het liefelijke uiterlijk van de milkmaid jurk alleen maar versterken.

En? Welke milkmaid look is jouw favoriet? Wij worden al helemaal vrolijk van deze leuke zomertrend!

Tip: Het milkmaid jurkje is een ideale outfit voor je favoriete zomerfestival. Style hem met deze festival boots en jij bent helemaal ready to go!

Terug naar Trend watch