Menu
Tips voor mannen om meer kleurrijke kleding te dragen

Het lijkt erop dat de kleur zwart al lang de go-to kleur voor herenmode is. Maar tegenwoordig is er een trend opkomst waardoor deze go-to kleur toch echt aan vervanging toe komt. Heldere tinten, gedurfde patronen en kleurrijke accessoires duiken overal op, van modeshows tot in de plaatselijke supermarkt. De herenmode legt steeds meer focus op subtiel kleuren aan de outfits toevoegen waardoor het helemaal hot is voor mannen. Wil jij ook wat vaker kleurrijke kleding aan je outfit toevoegen maar weet je niet hoe? Hier lees je dé tips zodat jij kleurrijker voor de dag komt.

Waarom zijn kleuren populair?

Een van de redenen waarom kleur meer in de mode komt is dat het opvalt tussen alle donkere outfits. Wanneer jij drie mannen op een rij ziet staan en één daarvan heeft iets van kleur aan, zullen je ogen hier als eerste een blik op laten vallen. Kleurrijke kleding kan een manier zijn om een statement met je outfit te maken. Het laat zien dat je niet bang bent om op een positieve manier op te vallen in de menigte. 

Kleurrijke kleding kan ook je zelfvertrouwen een boost geven. Met een kleurrijke outfit val je meer op dan met een zwarte outfit. Hierdoor is de kans groot dat mensen in je omgeving het ook opvalt en dit leidt vaak tot complimenten. Dit kan je goed laten voelen in je kleurrijke kleding. 

Naast de uitstraling van deze stijl is het ook een praktische toevoeging aan je kledingkast. Met kleuren kun je namelijk veel meer soorten outfits maken dan met alleen de kleur zwart of donkergrijs. Er zijn zoveel verschillende kleuren en tinten om uit te kiezen, dus je kunt mixen en matchen tot dat jij tevreden bent over je look. Je kunt een kleurrijk overhemd combineren met een neutrale spijkerbroek, of helemaal losgaan met een veelkleurig pak. De mogelijkheden van combineren zijn eindeloos.

Uiteraard is het allerbelangrijkste dat kleurrijke kleding bij je persoonlijkheid past. Voel jij je helemaal niet op je gemak wanneer je een felle kleur trui of jas aanhebt, houd het dan bij de vertrouwde donkere kleuren. 

Top 3 stylingtips voor kleurrijke kleding 

Je kunt gemakkelijker voor kleurrijke kleding zorgen dan dat je denkt. Wij geven 3 tips om je te helpen met het stylen van kleurrijke items. 

Begin basic

Als je nieuw bent in het dragen van kleurrijke kleding, begin dan met ze in een neutrale outfit te verwerken. Combineer bijvoorbeeld een lichtblauwe trui met een grijze cargobroek. Of maak je basic zwarte skinny jeans af met een felle kleur coltrui

Camel Coltrui Heren Camel Coltrui Heren v.a. € 29,95.- Bekijk product via bol.com
Beige Coltrui Heren Beige Coltrui Heren v.a. € 29,95.- Bekijk product via bol.com
Donkervoort Coltrui Heren Donkervoort Coltrui Heren v.a. € 35,95.- Bekijk product via bol.com
Profuomo Coltrui Heren Profuomo Coltrui Heren v.a. € 99,95.- Bekijk product via bol.com

Blijf bij één statement item

Te veel kleurrijke kleding bij elkaar kan overweldigend zijn. Kies in plaats daarvan één knallend item zoals een felgekleurd overshirt of maak een neutrale outfit af met een kleurrijk accessoire zoals een muts of pet. Dit zal helpen om de aandacht te vestigen op het statement item.

Probeer verschillende printjes

Wanneer je nog niet weet welke kleuren of patronen goed bij je passen, probeer dan zoveel mogelijk verschillende. Kijk naar de kleuren van je ogen bijvoorbeeld, welke kleur past hier het beste bij? Probeer dan eens een trui van die kleur en oordeel of je het item bij je vind passen!

Terug naar Tips & Tricks