Menu
Tips voor het organiseren van een thema feestje

Het is tijd voor een feestje! En dit keer pakken we het eens anders aan, het wordt een thema feestje. Maar hoe pak je dat nou goed aan? Waar moet je om denken en wat moet je allemaal regelen? Het klinkt allemaal een stuk ingewikkelder dan het daadwerkelijk is. Je hebt echt niet per se een partyplanner nodig om een geweldig thema feestje te organiseren.

Het thema bepalen

Klinkt als een logische stap 1 toch? Dit is zeker waar maar het is gelijk wel een lastige stap. Want wat is nou een leuk thema? Met welk thema kun je leuke dingen doen? Allereerst moet je daarvoor bepalen voor wie je het thema feestje organiseert. Volwassenen houden uiteraard van hele andere feestjes dan kinderen. Ga daarom na wie het thema feestje organiseert en welk type mensen er voor het thema feestje worden uitgenodigd. Pas daar je thema op aan.

Een ander onderdeel voor het bepalen van het thema is in welk seizoen het thema feestje wordt gehouden. In de zomer heb je te maken met de warmte en houd je waarschijnlijk geen apres ski party terwijl dit in de winter natuurlijk weer erg gezellig is. Bepaal daarom welk thema past bij het seizoen waarin het thema feestje gehouden wordt.

De locatie voor het thema

Het thema is bepaald, nu is het tijd voor de locatie van het thema feest. Een belangrijke factor hierin is hoeveel personen er voor het thema feest worden uitgenodigd. Wil je het kleinschalig houden dan kun je erover nadenken om het feest bij je thuis te organiseren. In de zomer kun je het wellicht in de tuin houden maar anders is de garage of woonkamer ook een goede locatie. De mensen die voor het thema feest worden uitgenodigd zijn waarschijnlijk vaker bij je thuis geweest en zullen zich dan sneller op hun gemak voelen. Voornamelijk thema feestjes voor kinderen worden vaak thuis gevierd. Je hebt dan alles zelf in de hand, weet alles makkelijk te vinden en je kind voelt zich hoogstwaarschijnlijk enorm trots dat dit thuis op deze manier gevierd wordt.

Als er een grote groep personen wordt uitgenodigd dan kun je eraan denken om een locatie te huren voor je thema feest. Er zijn diverse zalencentra, restaurants of bijvoorbeeld een dorpshuis waar je de leukste feesten kunt organiseren. Een bijkomend voordeel hiervan is dat deze locaties vaak pakketten aanbieden met aankleding, bediening en catering. Zo heb je er tijdens het feest zelf geen omkijken naar en kun je helemaal mee genieten van de gezelligheid.

Outfit voor een thema feest

De locatie is geregeld, het thema staat vast, dan is het nu tijd om een outfit te regelen. Ga je voor een bescheiden look dan kun je in je eigen garderobe kijken of er wat tussen zit wat in het thema past. Maar wil je helemaal uitpakken dan kun je online of bij feestwinkels de allermooiste en de meest gekke outfits kopen of huren wanneer je dat prettiger vindt. Voor kinderen zijn er ook de leukste outfits te vinden, van prinsessenjurk kind tot piraat. Maak hun outfit compleet af met accessoires en schoenen die erbij passen zoals armbanden en kettingen, leuke schmink en hakjes bij de prinsessenjurk.

Terug naar Style tips