Menu
Tips & tricks: Schoenen inlopen

Je kent het vast wel: je koopt een paar schoenen omdat je ze móet hebben en thuis kom je erachter dat ze eigenlijk helemaal niet zo fijn zitten. Maarja, wie mooi wilt zijn... juist! Vervolgens loop je noodgedwongen een tijdje met blaren rond of laat je je schoenen in de kast staan omdat je geen zin hebt in die pijn aan je voeten. Daarom hebben wij een aantal tips & tricks voor jou op een rijtje gezet om het inlopen van schoenen makkelijker te maken. Gebruik deze handige tips en je nieuwe schoenen inlopen was nog nooit zo pijnloos. Watch & learn!

Dikke sokken

Trek 's avonds je nieuwe schoenen voor 1 à 2 uur met een paar dikke sokken aan. Aan het einde van de dag zijn je voeten namelijk altijd dikker dan overdag. Met een paar extra dikke sokken erover rek je je schoenen uit zodat ze de volgende dag beter zitten.

Draag je schoenen thuis

Draag je schoenen voor de eerste keer een tijdje thuis zodat je niet gelijk veel hoeft te lopen. Loop bijvoorbeeld een paar rondjes of een paar keer de trap op en af. Je schoenen rekken dan al uit en vormen zich naar jouw voeten. Ook als je gewoon op de bank zit met je nieuwe paar schoenen aan, wennen je voeten al aan je schoenen. Schoenen inlopen op een eenvoudigere manier bestaat haast niet ;-).

Natte kranten

Maak voordat je gaat slapen een krant nat en prop deze in je schoenen. Draag de volgende dag deze vochtige schoenen met een dun sokje en de knelling aan de voorkant van je schoen is weg! Mocht deze truc na een tijdje zijn uitgewerkt, dan kun je 'm gewoon opnieuw toepassen.

Gebruik een aardappel

Schil een grote ronde aardappel en stop deze een nacht in je schoen. De aardappel moet groot genoeg zijn om een bobbel in je schoen te vormen waardoor je schoen wordt uitgerekt. Daarnaast nemen aardappelen ook de geur van je schoenen op. Eventuele aardappelresten kun je vervolgens makkelijk met 'n vochtig doekje wegpoetsen. Klinkt misschien gek.. maar het werkt echt!

Leren schoenen inlopen

Leren schoenen inlopen klinkt misschien pijnlijk maar het is vrij eenvoudig. Maak een dun sokje vochtig met warm water en draag deze in je schoenen. Het vochtige sokje zorgt er namelijk voor dat het leer uitzet. En dát zorgt er weer voor dat je schoenen zich naar jouw model voet vormen. Het loopt en voelt misschien niet zo prettig, maar het werkt zeker.

Synthetische schoenen inlopen

Synthetische materialen kunnen minder goed ademen waardoor wrijving ontstaat en je dus blaren kunt krijgen. Laat de plek waar de wrijving ontstaat dus verdwijnen. Dit doe je met twee producten die je waarschijnlijk al in huis hebt: een föhn en een paar dikke sokken. Trek een paar dikke sokken aan en verhit de plek van de wrijving met een föhn. Laat je schoenen afkoelen terwijl je ze draagt et voilà: de wrijving is weg! Zo zie je maar weer; ook je synthetische nieuwe schoenen inlopen kan pijnloos gebeuren.

Deodorant

Nieuwe schoenen inlopen.. het moet echt gebeuren als je geen last van blaren en andere vervelende kwaaltjes wilt krijgen. Maar kun jij écht niet wachten of heb je hier geen tijd voor? Spray dan wat deodorant op de plekken van je voeten die voor wrijving kunnen zorgen. De deodorant vermindert de kans op wrijving en dus ook de kans op blaren.

Daarnaast zijn blarenpleisters een echte must als je je schoenen gaat inlopen. Plak pleisters op je voet op plaatsen waar het knelt en zorg dat je een voorraad in je tas bij je draagt.

 

Mochten al deze tips niet helpen en doet je nieuwe schoenen inlopen nog steeds veel pijn? Ga dan eens langs bij een schoenmaker om vervelende knelpunten soepeler te laten maken of te laten verdwijnen.

 

Terug naar Tips & Tricks