Menu
Tips & tricks: Fringe jacket

Je hebt ze vast al vaker gezien om je heen, de fringe jacket, of te wel de jas met franjes. De afgelopen seizoenen heeft de fringe jacket een enorme comeback gemaakt uit de jaren 70. De jas is geïnspireerd op de westerse cultuur, waar de cowboys ze vooral droegen. Tegenwoordig dragen niet alleen cowboys de fringe jacket, maar is de jas een echt fashion item geworden en niet meer te missen in je garderobe. Maar hoe combineer je deze jas nou eigenlijk? Lees hieronder de styling tips!

Tip 1: Combineer met een basic

Ga voor simpele basics! In 2021 zie je basic kledingstukken weer steeds meer terugkomen. Omdat de fringe jacket al best wel opvalt kun je er voor kiezen om er een basic t-shirt en spijkerbroek onder te dragen. Hierdoor valt de jas ook nog eens meer op! Je kunt er vervolgens wel nog voor kiezen om er een mooie hak onder te dragen, zo maak je je outfit ondanks de basics toch nog classy.

Tip 2: Combineer met een jurk

Combineer je fringe jacket met je favoriete jurk! Een lange of korte jurk het kan allemaal. Kijk hierbij wel goed naar de kleuren van de jurk. Stel je hebt een fel roze jurk en je draagt er een bruine fringe jacket op zal dit misschien niet zo goed bij elkaar passen als een witte jurk met een bruine fringe jacket. Het is daarom belangrijk om te checken of de kleuren goed bij elkaar passen. Dit kun je doen door te experimenteren met kleurcombinaties. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de kleurencirkel. Zo kun je voor jezelf bepalen welke kleuren je goed bij elkaar vindt passen en welke niet.

Lees ook eens door welke kleuren je echt een zelfvertrouwen boost krijgt!

Tip 3: Combineer met een rok

Je hebt korte en lange fringe jackets. Met warmer weer is het leuk om de lange fringe coat te combineren met een korter rokje. Op deze manier lijkt het van de achterkant op een jurk en heb je aan de voorkant een hele andere outfit. Zorg hierbij wel dat de fringe jacket lang genoeg is, want ander kan het lijken alsof je er niks onder aan hebt, wat er ook weer gek uit kan zien. Als de jas toch net te kort is, is het slim om een stukje van de rok of jurk onder de jas uit te laten komen. Om de outfit af te maken zou je er nog leuke laarzen onder kunnen dragen en je bent helemaal ready to go!

Tip 4: Check het materiaal van de fringe jacket

Voordat je de fringe jacket gaat combineren is het slim om wel twee verschillende materialen te kiezen. Heb je een suede fringe jacket? Draag er dan bijvoorbeeld spijkerstof onder. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een leren fringe jacket. Combineer de leren jas niet met een leren broek maar met een spijkerbroek of pantalon. Mocht je wel hetzelfde materiaal willen gebruiken zoals spijker op spijker, is het het mooist als de spijkerstoffen dezelfde kleur en tint hebben. Zo vallen de kledingstukken mooi in elkaar weg en lijkt het net een setje.

Terug naar Tips & Tricks