Menu
Suède items schoonmaken doe je zo!

Suède is prachtige stof die in de afgelopen jaren constant populair is. Diverse kledingstukken, schoenen en accessoires zijn tegenwoordig dan ook in suède verkrijgbaar. Het is ook een stofje waarvan je waarschijnlijk denkt dat het moeilijk schoon te houden of te maken is. Daarom geven wij jou wat tips waarmee jij je suède items eenvoudig schoon kan maken. Wees dus niet bang om suède te kopen en te dragen!

Doffe of versleten suède

Er zijn speciale suèdeborsteltjes verkrijgbaar. Met zo'n borsteltje veeg je over de slijtplek heen. Steeds in dezelfde richting en flink heen en weer. Hierdoor gaan de haartjes weer omhoog staan en is de slijtplek minder zichtbaar. Ziet je item er wat dofjes uit? Haal het door de stoom van kokend water. Ook dit zorgt ervoor dat de haartjes weer omhoog gaan staan, maar ook de kleur ziet er dan weer fris uit. Zo houd jij je kleding schoon!

Vetvlekjes weghalen

Een vetvlek op suède kan op verschillende manieren weggehaald worden. Je kunt azijn proberen. Wrijf met een zachte tandenborstel en wat azijn voorzichtig over de vlek heen, hierna haal je er een droge schone doek overheen en weg is de vlek. Durf je azijn niet aan? Maak dan wat keukenpapier nat met spa rood en dep over de vlek. Je kunt ook met een stukje droog brood over de vlek wrijven, dit brood neemt het vet uit de vlek op. Wil je het toch proberen te wassen in de wasmachine? Gebruik dan babyshampoo in plaats van wasmiddel en stel de wasmachine in op het wolprogramma. Vetvlekken hoeven dus echt niet het einde van je item te betekenen! E zijn verschillende middelen voor suède.

Audley Bruin Suede Schoenen 42 Audley Bruin Suede Schoenen 42 v.a. € 54,95.- Bekijk product via bol.com
Windsor Tan Suede Schoenen 45 Windsor Tan Suede Schoenen 45 v.a. € 49,95.- Bekijk product via bol.com
Clarks - Heren schoenen - Wallabee - G - black suede - maat 41 Clarks - Heren schoenen - Wallabee - G - black suede - maat 41 v.a. € 151,99.- Bekijk product via bol.com
Vans Filmore Suede - Heren vrijetijds schoenen - Golden Brown/White Vans Filmore Suede - Heren vrijetijds schoenen - Golden Brown/White v.a. € 52,92.- Bekijk product via bol.com

Harde plekken of watervlekken

Door droogte kan suède hard worden. Ook voor dit probleempje gebruik je het speciale borsteltje. Wrijf zacht over het harde stukje en zie het zachter worden. Heb je een watervlek die goed te zien is? Maak dan het hele item nat met een zacht borsteltje, let wel op dat je niet té veel water gebruikt om nog meer vlekken te voorkomen. Laat het op kamertemperatuur drogen en borstel het daarna nog even met het speciale suèdeborsteltje. Klaar!

Hardnekkige vlekken

Je hebt soms van die vlekjes die echt rot en ontzettend hardnekkig zijn. Met een gum kun je deze verwijderen. Ga met een gummetje zachtjes over de vlek heen en weer. Als je merkt dat de vlek er niet gemakkelijk uit wil, zet je er wat meer druk op. Pas wel op dat je niet té veel druk zet, dit kan namelijk de stof verpesten.

Voorkom probleempjes

Was je suède items nooit met wasmiddel of wasverzachter in de wasmachine, en laat deze draaien op het handwasprogramma. Om vlekken te voorkomen zijn er ook speciale sprays waarmee je je items in kunt spuiten.

Zo zie je maar weer je echt niet bang hoeft te zijn om dit prachtige stofje te dragen. Omdat we weten dat je nu sowieso een nieuw suède item wilt kopen, hebben wij hieronder onze top picks voor je verzameld! Happy shopping! ;)))

Laarzen Hannah Suede Laarzen Hannah Suede v.a. € 89,97.- Bekijk product via bol.com
Laarzen Abbi Suede Laarzen Abbi Suede v.a. € 119,95.- Bekijk product via bol.com
Laarzen Iris Suede Patent Laarzen Iris Suede Patent v.a. € 159,95.- Bekijk product via bol.com
Wolky Laarzen Caprock donkerbruin suede Wolky Laarzen Caprock donkerbruin suede v.a. € 234,95.- Bekijk product via bol.com

Terug naar Tips & Tricks
Geschreven door:
Anela
Anela

Is gek op fashion en altijd op zoek naar de leukste trends. Mixt & matcht met verschillende stijlen en is daarnaast dol op tassen & make-up!