Menu
Stylingtips voor een eerste date

Heb jij binnenkort een date en wil jij graag een goede eerste indruk achterlaten? Dan is je outfit van groot belang. Maar wat trek je aan?! Mannen scannen (net als vrouwen) mensen op hun kleding. Het belangrijkste is dat je een outfit aantrekt waar jij je goed bij voelt, want zo blijf je bij je eigen stijl en kom je zelfverzekerder over. Om jou te helpen hebben wij wat handige stylingtips op een rijtje gezet, zodat je zelfverzekerd aan de eerste date begint.

Trek je mooiste schoenen uit de kast

Mannen vinden schoenen eigenlijk net zo belangrijk als vrouwen. Pak daarom je mooiste schoenen uit de kast en maak ze even date-ready. Het maakt niet uit wat voor soort schoen je uitkiest, als jij je er maar prettig bij voelt. Wanneer je van heels houdt, kun je gaan voor een paar sexy hakken. Ben je meer een sneaker lover? Ga dan voor je mooiste paar sneakers. Om pijnlijke voeten en blaren te voorkomen kun je beter geen nieuwe schoenen aantrekken of eerst je schoenen goed inlopen.

Kleding

Kies een outfit uit die comfortabel zit, maar zorg er natuurlijk wel voor dat je er verzorgd uitziet (je favoriete joggingpak is natuurlijk een no-go ;-)). Met een casual-chique look zit je altijd goed. Hierbij laat je zien dat je wel je best hebt gedaan, maar wordt het niet too much. Ga bijvoorbeeld voor een lace top gecombineerd met een leuk jasje, skinny broek en je favoriete enkelboots. Maak je outfit tot slot af met een aantal accessoires waarmee je je eigen stijl uitspreekt die ook jouw date zal opvallen!

Houd bij het kiezen van je outfit ook rekening met het materiaal waarvan je kleding is gemaakt. Van sommige materialen ga je namelijk sneller zweten en dat wil je natuurlijk voorkomen. Een outfit met een jasje is bijvoorbeeld erg handig, want deze kun je gemakkelijk uitdoen als je het te warm krijgt.

De kleur van je outfit

De kleur zwart staat werkelijk iedereen en is daarom de beste kleur voor een outfit tijdens je eerste date. Zwart is niet alleen een veilige kleur, maar slankt daarnaast ook nog eens onwijs af! Ga voor een zwarte basis en voeg eventueel wat kleur toe met accessoires, zoals zilveren sieraden of een gekleurd tasje.

Parfum & make-up

Een lekker geurtje is absoluut een must tijdens je eerste date, maar let er wel op dat je niet teveel parfum gebruikt. Naast je parfum kun je ook het beste niet teveel make-up dragen. Mannen vinden het namelijk mooier als je een natuurlijke look uitstraalt.

Het blijft natuurlijk het allerbelangrijkste om jezelf te blijven. Draag wat jij mooi vindt en waar jij je goed bij voelt. Dan zal je eerste date zeker slagen!

Terug naar Style tips