Menu
Streetstyle trends van 2016

Nu we alweer aan een van de laatste maanden van 2016 zijn begonnen (over 72 dagen is het al kerstmis..just saying) leek het ons leuk om eens terug te kijken naar de meest populaire street style trends tot nu toe van 2016. Het is wellicht interessant om eens te bekijken aan welke trends jij hebt meegedaan dit jaar en degene die je juist links hebt laten liggen. Wie weet krijg je op deze manier nog inspiratie om een aantal trends op te pakken en uit te proberen. Laat je inspireren door de trends die de afgelopen maanden het straatbeeld bepaalden van de meest modieuze steden en gedragen door de hipste mensen. Lees je mee?

1. Athleisure

Van sneakers tot trainingspakken en bomber jassen, de athleisure trend is een big deal en wordt veel gespot op straten over de hele wereld. En als we de laatste signalen mogen geloven dan gaat deze trend nog niet weg uit het mode- en straatbeeld. Dat deze trend aan populariteit heeft gewonnen is terug te zien in het aanbod. Athleisure heeft een geheel eigen niche opgebouwd in de kledingindustrie en wordt gedefinieerd als casual kleding die voor sport én algemeen gebruik kan worden gedragen. De trend is afkomstig van de bekende sportmerken waar voorheen geen eens fashion aan te pas kwam en er vooral veel donkere kleuren werden toegepast. Deze kleding diende functioneel te zijn en droeg je bijvoorbeeld naar je favo zumba lessen. Spoelen we door naar 2016 dan is het normaal dat je je koffie haalt in je comfy yoga legging, of je gaat naar het werk in een cropped top met sport BH en erover heen een lange jas. Bij Athleisure kan het allemaal en de vraag die mensen zichzelf stellen bij de aanschaf van workoutwear is dan ook: ''hoe kan ik dit door dragen naar de straat?''

2. De bomber jas

Dit jack is zonder twijfel de meest draagbare trend van 2016. Waar het ooit de vaste jas was van piloten (en gabbers in de 90's) is het nu een echt fashion statement. Volgens het Google Fashion Trend Report was de bomber jas de grote winnaar dit jaar als het aankomt op trends. Het is een fashion essential geworden bij bijna iedereen die ook maar een beetje nadenkt bij wat ie aantrekt. En hoe kan het ook anders? De bomber jack is niet alleen een seizoensitem maar kan het hele jaar door gedragen worden. Daarnaast is de bomber jack in veel verschillende stijlen te zien, van glans en print tot wollig en lekker warm. Move over leather jacket!

3. Cold shoulders

Wat voor figuur je ook hebt, je schouders en sleutelbenen showen is iets universeels. Het ziet er bijna altijd flatterend en fashionable uit. Het is een geweldige manier om een beetje huid te laten zien zonder dat je teveel weg geeft. Subtiel en stylish dus. Ook zijn schouders vaak een onderdeel waar vrouwen zich niet onzeker over voelen. Want je schouders geven je niet het gevoel dat je dik bent en krijgen geen opgeblazen gevoel. Iedereen kan deze trend dus dragen en dit is terug te zien in het straatbeeld. Van cold shoulder truitjes met bandjes, tot volledig off the shoulder en nu richting de herfst zien we steeds meer truitjes met één schouder (welcome back 80's!).

4. A silky touch

Alhoewel deze trend voornamelijk in de zomer en nazomer veel werd gespot op straat is het een te grote trend om niet te benoemen. Deze trend zullen we nog veel terug zien in het straatbeeld de komende herfst/winter én lente 2017 als we de fashion shows mogen geloven. Van zijde slipjurken tot pyjama achtige spaghetti hempjes met kant, de trend is makkelijk te dragen met mooie accessoires. Draag het met een stoer biker jack of knoop een geruite blouse om je zijde jurk. In de herfst zien we voornamelijk de 90's trend terug waarbij een zijde jurk of top wordt gecombineerd met een shirt eronder. Lekker warm en erg mooi!

5. Chokers

Het lijkt wel alsof alle trend terug komen van vroeger en alleen in een nieuw jasje wordt gestoken. Heeft dit te maken met de hang naar het verleden die we vooral krijgen doordat de alledaagse wereld zo snel vooruit gaat? Elke dag komen er nieuwe concepten en technologieën bij die onmogelijk lijken om bij te houden. Maar je hoort ons niet klagen, want wij vinden stiekem al die trends van vroeger toch wel erg leuk. Waar je op foto's van vroeger nog een kindvriendelijke versie droeg van een trend en enigszins plaatsvervangende schaamte voelt, krijg je nu een tweede kans om die trends weer eigen te maken. De choker is hier een goed voorbeeld van (wie had deze nu niet in de 90's?!). Ook deze trend komt in veel verschillende vormen en maten, zo zijn er lange leren chokers om zelf te knopen maar ook mooie gouden exemplaren.

6. De alternatieve jeans

Kijken we naar de ondermode in het straatbeeld van de afgelopen maanden dan zien we hier volop verschillende soorten jeans. Het lijkt alsof we officieel zijn afgestapt van de standaard skinny en lekker zijn gaan experimenteren met verschillende stijlen. De boyfriend jeans was al een tijdje een zichtbare trend, maar daar zijn een enkele bij gekomen. Zo is er de mom jeans, de flared jeans, de pantalon en de trend die we veelal in 2016 zien: de cropped flare. Dit is de perfecte broek voor kleinere vrouwen en geeft een mooie proportie aan je outfit. Combineer deze met een paar stoere sneakers of open schoenen met een kleine hak en je hebt een trendy outfit die net wat anders is.

Terug naar Trend watch