Menu
Stijlvolle trouwpakken voor mannen

Een bruiloft is een speciale gelegenheid waarbij je er op je best uit wilt zien. Als man zijnde is het dragen van een goed passend pak een must-have om de juiste indruk te maken op deze bijzondere dag. Maar hoe kies je het perfecte pak voor een bruiloft? En welke stijlen zijn het meest geschikt voor welk seizoen? In deze blog delen we tips voor verschillende soorten bruiloftspakken voor mannen.

Lente bruiloften

Een lente bruiloft is de perfecte gelegenheid om een licht en luchtig pak te dragen. Kies voor een lichtgewicht stof zoals linnen of katoen in een lichte kleur zoals beige, lichtgrijs of pastelkleuren. Een ander alternatief is om te gaan voor een licht gekleurd pak in een stijlvolle ruit of streep. Combineer dit met een licht overhemd en een luchtige das om het geheel af te maken.

Zomer bruiloften

Een zomer bruiloft vraagt om een pak dat comfortabel en ademend is. Een mooi trouwpak voor de zomermaanden is er een van linnen, katoen of een pak in een lichte kleur zoals wit, lichtgrijs of beige. Een optie is ook om een jasje te dragen met een nette broek zonder stropdas, wat een casual maar toch stijlvolle look oplevert!

Herfst bruiloften

Voor een herfst bruiloft kun je kiezen voor een pak van wol of tweed in een donkerdere kleur zoals navy, bordeaux of olijfgroen. Een ander alternatief is om te gaan voor een geruit patroon of een combinatie van meerdere kleuren. Draag hieronder een nette blouse en stropdas in een kleur die past bij de outfit. Als het wat frisser is, kun je ook een bijpassend vest of een jasje dragen om de outfit compleet te maken.

Dutch Dandies Colbert Heren Dutch Dandies Colbert Heren v.a. € 399,95.- Bekijk product via bol.com
Profuomo Colbert Heren Kleding Profuomo Colbert Heren Kleding v.a. € 279,95.- Bekijk product via bol.com
Blue Industry Colbert Heren Blue Industry Colbert Heren v.a. € 229,95.- Bekijk product via bol.com
Blue Industry Colbert Heren Blue Industry Colbert Heren v.a. € 191,89.- Bekijk product via bol.com

Winter bruiloften

Voor een winter bruiloft is het belangrijk om warm te blijven zonder in te leveren op stijl. Kies voor een pak van wol in een donkere kleur zoals zwart, donkerblauw of donkergroen. Draag hieronder een nette blouse en stropdas in een bijpassende kleur. Een andere optie is om te kiezen voor een smoking of rokkostuum, wat bijzonder geschikt is voor formele winterbruiloften. Draag hierbij mooie zwarte schoenen om de outfit compleet te maken.

McGregor Heren Loafers - Zwart - Loafers - Suède McGregor Heren Loafers - Zwart - Loafers - Suède v.a. € 119,95.- Bekijk product via bol.com
Greve Vito Loafers Heren Greve Vito Loafers Heren v.a. € 189,95.- Bekijk product via bol.com
Heren suede bruine loafers Heren suede bruine loafers v.a. € 97,50.- Bekijk product via bol.com
Comfortabele leren loafers voor heren Comfortabele leren loafers voor heren v.a. € 103,50.- Bekijk product via bol.com

Tips en tricks voor een mooi trouwpak

  • Zorg dat het pak goed past en bij jouw lichaamstype past.
  • Kies voor kleuren die passen bij de gelegenheid en het seizoen.
  • Kies voor een stijl die past bij de formele setting van de bruiloft.
  • Draag comfortabele schoenen die passen bij het pak en de gelegenheid.
  • Maak het geheel af met een nette das of pochet.

Of je nu kiest voor een licht en luchtig pak voor een lente bruiloft, of een donker en warm pak voor een winterbruiloft, het belangrijkste is dat je je goed voelt in je pak.

Overhemd Heren Valenci Wit Overhemd Heren Valenci Wit v.a. € 29,95.- Bekijk product via bol.com
LERROS Heren Overhemd - 2442011 LERROS Heren Overhemd - 2442011 v.a. € 60,94.- Bekijk product via bol.com
Every White Overhemd Heren Every White Overhemd Heren v.a. € 39,95.- Bekijk product via bol.com
Cavallaro Napoli - Heren Overhemd - Colombo Overhemd - Wit - Maat 38 Cavallaro Napoli - Heren Overhemd - Colombo Overhemd - Wit - Maat 38 v.a. € 74,99.- Bekijk product via bol.com

Terug naar Trend watch