Menu
Stijlvolle accessoires voor dames op kantoor

Steeds meer vrouwen begeven zich met succes op de arbeidsmarkt. We zijn ambitieus, verantwoordelijk, secuur en hebben andere zakelijke inzichten dan onze mannelijk collega’s. Daarnaast hebben we stijl. Een vrouw weet op elk moment en voor elke gelegenheid hoe ze zich moet kleden. Toch is een zakelijke outfit meer dan het standaard mantelpakje. Nette en zakelijke kleding zorgt voor een goede eerste indruk, maar als we niet oppassen wordt het een eenheidsworst. Ook in een zakelijke omgeving wil jij je als vrouw en individu onderscheiden van de rest. En dat gaat verder dan de kleding die je draagt. Denk aan schoenen, accessoires, make-up, haar en zelfs je laptoptas 17 inch. Want een laptoptas heren is echt heel iets anders dan een laptoptas dames. Vrouwen verschillen stuk voor stuk van elkaar, wat voor jou wel werkt kan voor een andere vrouw nergens op slaan. Over het algemeen kunnen we zeggen dat hier het woordje ‘te’ zegt wat je beter niet kunt doen. Te bloot, te kleurrijk, te kort, te frivool, te strak, te doorschijnend… In dit artikel vertellen we je meer over de do’s & don’ts op het gebied van zakelijke vrouwenkleding. Dus doe er je voordeel mee!

Kleur

Knallende kleuren kun je beter niet dragen op de werkvloer. Het is beter om te gaan voor meer neutrale kleuren. Denk aan zwart, grijs, donkergroen en nude. Je kunt hier natuurlijk wel een uitgesproken personal touch aan toevoegen. Bijvoorbeeld met een rode riem, oranje shawl of blauwe broche.

Blouse

Wij vrouwen hebben het qua bovenkleding een stuk makkelijk dan onze mannelijke equivalenten. Een nette top, blouse in combinatie met een mooie blazer is bijna altijd goed. Maar ook een stijlvolle jurk kan natuurlijk prima. Er zijn een paar vuistregels. Zorg dat de lengte van de mouwen tussen je pols en elleboog ligt. Maar misschien nog belangrijker, neem een top of blouse met genoeg ruimte rond je borsten. Als je de knopen dicht kan doen zonder dat de blouse onder spanning komt te staan zit je goed.

Blazer

Een blazer geeft je direct een professionele uitstraling. Het is verstandig om te investeren in een paar blazers van goede kwaliteit. Ze zijn makkelijk te combineren en maken je outfit eigenlijk altijd stijlvol af.

Broek of rok

Een pantalon is een nette broek van stof in rustige kleuren. Ideaal voor een zakelijke outfit. In de wat minder formele bedrijfsculturen kan een nette spijkerbroek ook, maar niet met slijtplekken of scheuren natuurlijk. Ook een zogenaamde kokerrok Tot net boven of over de knie) is nog steeds een klassiekertje op de werkvloer.

Laptoptas

Neem een elegante laptoptas die je kunt dragen als een schoudertas. Niet is zo onelegant als een gigantische uitpuilende schooltas die je over je schouder mee moet zeulen. Je blazer gaat ervan kreuken en je kunt niet echt zelfverzekerd een kantoor binnenlopen. Kies ook een laptoptas in een basic kleur die moeiteloos bij verschillende outfits past.

Schoenen

Vergeet je schoenen niet. Ze zijn een belangrijk onderdeel van je zakelijke look. Hierbij is het verstandig om een paar echt goede schoenen te kopen. Die kosten iets meer maar dan zie je er meteen vanaf. Draag geen schoenen met open tenen, slippers of sandalen, dat kan echt niet!

Terug naar Advertorial