Menu
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

Starten met je lente garderobe: hier moet je aan denken!

Nog een paar weken en dan gaat de lente weer van start. Stiekem merken we het al een beetje als we buiten komen. De temperaturen gaan weer steeds vaker omhoog en de dagen worden opnieuw lichter. Heerlijk! Hoewel het nog lang kan duren voordat het echt tijd wordt om de korte mouwen uit de kast te trekken, is dit wel het perfecte moment om alvast de lente in jouw garderobe te halen. Maar waar begin je? Wil jij online dameskleding shoppen en alvast wat van het voorjaar in huis halen? Maar heb je geen idee waar je aan moet denken? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende tips. 

Reorganiseren 

Eerst is het belangrijk om je huidige garderobe eens kritisch onder de loep te nemen en te reorganiseren. Zodra het richting maart gaat, kun je langzaam de dikste winterkleding uit je kast verwijderen. Houd er wel rekening mee dat het weer nog flink onvoorspelbaar kan zijn. Daarom kan het geen kwaad om nog enkele dikke truien te laten hangen. Probeer ondertussen de luchtige items naar voren te halen. Voor korte mouwen is het waarschijnlijk nog te fris, maar een dun T-shirt met lange mouwen of een dunnere jurk kan op dit moment misschien al wel. 

Door je kledingkast goed na te kijken en alvast wat winterkleding op te bergen voor volgend jaar, zie je ook direct wat je nog hebt liggen. Pas items van vorig jaar nog even aan en ontdek of deze nog goed zitten. Maak vervolgens een lijstje met kledingstukken die je nog mist. Zo weet je precies wat er nog aan dameskleding gekocht moet worden en voorkom je impulsaankopen. 

Probeer te minimaliseren 

Veel vrouwen hebben een overvolle kledingkast waarvan ze vervolgens slechts de helft dragen. Soms weten ze zelfs niet precies wat hier hangt. Zonde! Daarom is het verstandig om te minimaliseren. Less is more. Koop enkel kledingstukken die ook echt gedragen worden en lees je eens in over het fenomeen van de ‘capsule garderobe’.  Hierbij worden slechts enkele items aangeschaft. Items die op meerdere manieren gecombineerd kunnen worden. Dit zorgt er niet alleen voor dat je veel creatiever gaat denken, maar ook dat je minder geld aan kleding uitgeeft. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. 

Laagjes creëren 

Onvoorspelbaar weer is heel typerend voor de Nederlandse lente. De ene week is een dikke trui bijna niet genoeg, terwijl je de andere week met korte mouwen kan lopen. Ook het verschil in temperatuur tussen de ochtend en de middag is vaak groot. Waar het in de ochtend vaak nog erg koud is, kan de temperatuur in de middag flink oplopen. Dat maakt het soms best lastig om een geschikte outfit te vinden. Ons advies is om zoveel mogelijk met laagjes te werken. Zorg er daarom voor dat je meerdere hemdjes, t-shirts, vesten en truien in de kast hebt liggen. Zo kun je diverse laagjes dragen en is het eenvoudiger om je outfit gedurende de dag aan te passen aan de weersomstandigheden. 

Terug naar Trend watch