Menu
​Sportvoeding: vermijdt dit vlak voor je training

Wanneer je bent begonnen met je fitness journey is er een cruciaal onderdeel: voeding. Uit deze sportvoeding haalt je lichaam zijn/haar brandstoffen. Maar net zoals je geen benzine in je dieselmotor kunt gooien is het belangrijk wát je eet! Wij helpen je graag verder!

Eet deze voedingsmiddelen niet voor het sporten

Energiebar

Wanneer je wilt gaan sporten en weinig energie hebt zul je al snel denken aan een energiebar. Maar wist je dat deze energiebar helemaal niet zo goed is als je denkt? Deze bars zitten bomvol suiker, je krijgt een flinke suiker boost, na deze boost kom je terecht in een dip. In plaats van een energiebar kun je beter gaan voor sportvoeding, bijvoorbeeld een eiwitreep.

Voeding vol vezels

Vezelrijke voeding is zeer belangrijk is een gezond dieet! Maar vlak voor het sporten kun je beter kiezen voor iets anders. Voor het verteren van deze vezels heeft je lichaam tijd nodig. Doordat je lichaam moeite heeft met het verteren van deze middelen kun je last krijgen van een opgeblazen gevoel. Dit gevoel kan resulteren in slechte resultaten.

Pittige voedingsmiddelen

Door pittig eten kan je spijsvertering verstoort worden, deze vertering gaat weer ten koste van je energie. Het pittige eten kan ook zorgen voor brandend maagzuur, heel vervelend en dus zeker af te raden vlak voor het sporten.

Koolzuurhoudende dranken

Wanneer je bezig bent met je fitness journey is frisdrank sowieso af te raden, maar al helemaal vlak voor je training. Net als bij de energiebar kun je last krijgen van een suikerdip en een opgeblazen gevoel. Niet bevorderlijk voor je prestaties dus.

Snackbar snacks

Net als frisdrank zijn ook snacks af te raden in je gezonde levensstijl. Maar een cheatday een keer in de zoveel tijd moet kunnen. Maar doe niet vlak voor je training. De vetten en zouten in de snacks kunnen ervoor zorgen dat je lichaam uitdroogt, je wordt langzaam.

<< Leestip! Heren sportkleding: do's en dont's" >>

Voor welke sportvoeding ga je dan?

Je weet nu welke voeding je beter kunt vermijden vlak voor het sporten.. maar wat is goede sportvoeding voor je training? Ga voor een schaaltje yoghurt met wat fruit en noten. Of ga voor een rijstwafel met daarop een beetje pindakaas en stukjes banaan!

Terug naar Tips & Tricks