Menu
​Sportscholen weer open: dit zijn de nieuwste trends voor het sporten

Sinds 1 juli zijn alle Basic-Fit sportscholen weer geopend! Voor veel sporters goed nieuws, aangezien sporten in de sportschool de afgelopen jaren steeds populairder geworden is. Het joggen op straat wordt vervangen door een uurtje hardlopen op de loopband. Daarbij besteden jongeren vanaf een steeds jongere leeftijd aandacht aan krachttrainingen. De sportschool biedt hen hier een breed scala aan apparaten voor aan. Sporten in de sportschool is niet de enige trend uit de afgelopen jaren. Er zijn meer trends op het gebied van sporten op te merken. In dit artikel vind je er meer informatie over!

Data verzamelen en online delen via social media

Niet alleen sporten steeds meer mensen in de sportschool. Ook verzamelen we massaal data over onze activiteiten. Het is niet meer een uurtje sporten, maar een uurtje sporten met een uurtje analyseren. Onder meer de introductie van smartwatches heeft het makkelijker gemaakt om statistieken bij te houden. Wat was mijn hartslag tijdens de training? Hoe heb ik vannacht geslapen? Zie ik een positieve trend in mijn prestaties? Naast smartwatches kunnen ook reguliere sporthorloges steeds meer. Denk aan trainingen die vooraf kunnen worden ingepland, feedback tijdens een sessie op basis van je hartslag, en nog veel meer. Daarnaast willen we tegenwoordig ook steeds meer onze prestaties delen, hoe ver je vandaag hebt gerend of hoeveel calorieën je hebt verbrand, via social media.

Outfits voor bij het sporten mogen sexy zijn

Steeds meer sporters kiezen voor een sexy outfit! Mannen dragen een tanktop om hun spieren te showen, dames kiezen voor een modieus vormgegeven sportbeha. De tijd dat sporters standaard voor een slobberig shirt kozen is voorbij. Daarbij wordt sportkleding ook steeds vaker buiten de sportschool gedragen. Denk aan de trainingspakken van bekende voetbalclubs die we steeds vaker zien, de kleding van bekende merken als BALR en Under Armour. Ook vrouwen kiezen steeds vaker om een sport/lounge setje te dragen buiten de sportschool. Denk maar aan de 3-piece setjes met cropped top, strakke (gym) legging en een lang vest voor eroverheen. We see a new trend coming.

Voeding als belangrijk aandachtspunt naast het sporten

Naast dat we veel tijd en aandacht aan het sporten besteden, wordt ook voeding belangrijker. Niet alleen voor mensen die sporten om af te vallen. Ook voor hen die zo snel mogelijk, zoveel mogelijk spiermassa op willen bouwen. Kijk eens rond in de sportschool bij jou in de buurt. De kans is groot dat het aantal bidons met shakes niet meer op één hand te tellen is! Er worden uitgebreide voedingsschema’s samengesteld om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren tijdens trainingen en wedstrijden.

Sporten is geschikt voor iedereen

Ook opvallend is dat het aantal ouderen wat deelneemt aan een teamsport groeit. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer voetbalclubs, die een team inrichten voor senioren. Het biedt hen de mogelijkheid om de door hen geliefde sport van vroeger weer op te pakken. Ook hardlopen en bijvoorbeeld wielrennen is de afgelopen jaren populairder geworden onder senioren. Niet alleen is sporten voor hen ontzettend gezond, het is ook nog eens hartstikke gezellig om samen met maten te bewegen. Zeker als ook de mensen om je heen ouder worden en het sociale contact met anderen wellicht afneemt.

Ken of ben jij nou een sporter die wel een nieuw setje trainingskleding kan gebruiken? Youstyle heeft enorm veel keuze uit leuke sport en ''sport'' kleding. Neem vooral een kijkje en misschien spotten we jou binnenkort in de sportschool met een nieuwe outfit.

Terug naar Advertorial