Menu
Sport bh: onmisbaar voor de sportieve ladies

Iedere fanatieke sporter weet dat het belangrijk is om healthy te eten, maar ook goede sportkleding is van belang! Een goede sport bh is dan ook een onmisbaar item tijdens het sporten. Waarom? Dat ontdek je hieronder. Wij weten in ieder geval bijna zeker dat je direct naar de winkel rent (of online shopt). Voorkom dat je hangborsten krijgt door al dat gewiebel tijdens het sporten!

Waarom een sport bh dragen?

Op het moment dat je sport, beweeg je logischerwijs actief. Vanzelfsprekend bewegen dan ook je borsten mee. Aangezien borsten niet uit spieren bestaan, maar juist alleen uit vetweefsel, bindweefsel, vocht en klieren, is ondersteuning uitermate van belang. Je kunt borsten ook niet trainen, omdat er nu eenmaal geen spieren zijn die je kunt trainen. Gedurende een training zijn er dus ook geen spieren aanwezig die de weerslag van diverse bewegingen kunnen opvangen. Het hangt af van het formaat en de hoeveelheid gewicht in hoeverre er druk en trekkracht op de huid en het weefsel daaronder komt te staan. Alleen de huid en enkel dieper gelegen rekbare structuren kunnen ervoor zorgen dat de borsten op hun plaats blijven. Wanneer je sport maken je borsten herhaalde zijwaartse en verticale bewegingen. Stuiterende borsten worden tijdens een training vaak als vervelend en pijnlijk ervaren. Op langer termijn kan het de huid en het weefsel eronder uit trekken. Dit zorgt ervoor dat je borsten gaan hangen. Als dat eenmaal gebeurt is, kan dat niet meer op natuurlijke wijze hersteld worden. Hoe zonde zou dat zijn!?

Gebruik géén gewone bh!

Een gewone bh is niet bedoeld om mee te sporten, omdat het heftige bewegingen niet kan opvangen en niet berekend is op transpiratie. Het materiaal ademt niet en rekt niet mee, waardoor het kan schuren. Een sport bh daarentegen verhoogt het comfort en daarmee het plezier tijdens het sporten. Zo ervaar je geen onnodige hinder van je borsten! En daarbij kun je natuurlijk langer je mooie bh in het dagelijkse leven dragen :). Kortom: een sport bh kopen is zeker geen slecht idee!

Terug naar Shopping