Menu
Spijkerbroek geeft af? Lees onze tips!

We hebben het allemaal keer op keer meegemaakt: het afgeven van een spijkerbroek! Vooral als je interieur thuis en in de auto heel licht is, kan dit een behoorlijk vervelend dingetje zijn. Toch zijn spijkerbroeken niet te missen in ieder zijn kledingkast. Vooral nu de herfst en winter eraan komen, zijn we sneller geneigd om donkere jeans te dragen. Helaas zijn het juist de donkere spijkerbroeken die afgeven o zo leuk vinden. Wij willen jou graag helpen met je spijkerbroek die af geeft en hebben daarom fijne tips voor je verzameld!

Bij een splinternieuwe jeans

Veel spijkerbroeken die afgeven kunnen al snel worden verholpen van dit probleem. Als je net een nieuwe broek hebt gekocht, is het altijd een goed idee om deze eerst een keertje de was in te gooien, voordat je 'm gaat dragen. Veel broeken zullen dan heel weinig of helemaal niet meer afgeven! Het is namelijk zo dat ze in de fabriek, na het verfproces, wel even kort in de was worden gegooid, maar deze wasbeurt zal 9 van de 10 keer niet volledig de verf eruit wassen. Een nieuwe spijkerbroek die af geeft kun je dus in veel gevallen zo al voorkomen.

Tommy Hilfiger 90879 spijkerbroek Tommy Hilfiger 90879 spijkerbroek v.a. € 99,95.- Bekijk product
Tommy Hilfiger 90859 spijkerbroek Tommy Hilfiger 90859 spijkerbroek v.a. € 99,95.- Bekijk product
Tommy Hilfiger 90896 spijkerbroek Tommy Hilfiger 90896 spijkerbroek v.a. € 99,95.- Bekijk product
Fana Belts Riem spijkerbroek mannen cognac - Maat 105 - Riem opdruk jeans - Jeans riem - leren riem Fana Belts Riem spijkerbroek mannen cognac - Maat 105 - Riem opdruk jeans - Jeans riem - leren riem v.a. € 29,95.- Bekijk product

Spijkerbroek geeft af? Not anymore!

Heb je je nieuwe spijkerbroek al een aantal keer de was in gegooid maar blijft deze afgeven? Of zijn je benen en handen alleen al tijdens het passen helemaal blauw geworden? Dan is azijn de oplossing! Het werkt heel simpel. Doe een beetje azijn in een wasbolletje en gooi de bol samen met je afgevende spijkerbroek in de wasmachine. No worries: azijn tast je wasmachine niet aan! Durf je het toch niet op deze manier te proberen? Laat je spijkerbroek die af geeft dan een nachtje in een emmer met koud water en azijn weken. Was 'm de volgende dag regulier in de wasmachine of laat 'm een rondje draaien in de droogtrommel. Dan ben je direct ook van de azijngeur af!

Als je spijkerbroek af geeft is het eigenlijk heel simpel om dit te verhelpen en te voorkomen. Probeer het zelf eens uit! 

Terug naar Tips & Tricks