Menu
Sneakers weer helemaal in

Ja dames, de sneaker is weer helemaal terug. Beter gezegd terug van weggeweest. Natuurlijk zit de social media er weer hartstikke dik bovenop. Wereldwijd posten influencers en fashion bloggers hun nieuwste hippe sneaker paar op Instagram en op Facebook. Maar hoe kan het nou eigenlijk dat deze trend weer terug is gekomen?

Oude trend weer nieuw?

De sneakers zijn natuurlijk een hele lange tijd een populaire trend geweest in de jaren '90. Iedereen draagt ze en je komt er zelf ook niet meer onderuit dus koop je ze ook maar. Fashion trends komen, en gaan uiteindelijk ook weer. Zo zie je de ene dag iedereen met dezelfde schoenen lopen, en een week erna niemand meer. Een trend is ook heel gauw weer afgelopen. Eigenlijk halen modeontwerpers hun inspiratie uit de fashion trends van vroeger. Ze kijken wat er toen écht populair was, en proberen het nu weer terug te halen maar dan in een nieuw jasje, in bijvoorbeeld de kleuren die op het moment in zijn.

>> Lees ook over de andere trend watch: veterschoenen. <<

De ugly sneaker

De trend nu is vooral hoe 'lelijker' hoe beter. Hiermee wordt de dikte bijvoorbeeld bedoeld, hoe dikker de zool hoe beter, of hoe feller de kleuren hoe beter. Dit zijn simpelweg kleine kenmerken van deze schoenen die nu enorm geaccentueerd worden. Dikke zolen en felle kleuren dus, ze staan ook wel bekend als de 'dad sneaker'. Hoe je ze ook wilt noemen, elk merk doet er aan mee, en elk merk wil de mooiste hebben. Merken als Adidas, Nike, Asics, Reebok, Puma, en of course, die oude Fila's brengen hun oude ugly sneakers weer helemaal terug! Je denkt nu zeker waarom je die schoenen in godsnaam weg hebt gegooid 10 jaar terug.. een tip voor nu dus: gooi nooit meer schoenen weg die je nu lelijk vindt, over een paar jaar zijn ze weer helemaal hot!

Terug naar Trend watch