Menu
Sneakers onder een pak: stijlvol!

Eerst moesten we er nog niet aan denken om een net pak te combineren met.. sneakers?! Wat vroeger compleet not-done is, is tegenwoordig een heuze trend geworden. Het dragen van sportieve sneakers onder een net pak maakt je outfit net wat minder chique en wat meer casual trendy. Er zijn natuurlijk wel een aantal guide lines waar jij je aan moet houden als je sneakers onder een pak wilt dragen..

Ga voor een casual pak

Weet jij niet zo goed welke sneakers onder een pak je kan dragen en wil jij deze sneakers onder pak trend goed aanpakken? Dan kies je voor een pak dat van zichzelf al een beetje casual is. Geen strak pak voor in een advocatenkantoor maar misschien een pak met bijvoorbeeld een kleine gemêleerde opdruk. Deze kan je perfect combineren met een paar sneakers.

Keep them sneakers clean

Dit is wel een hele belangrijke tip. Het verschil tussen trendy en slobberig zit hem in de schoenen. Met een mooi/casual pak kan haast niks fout gaan. Maar trek jij hier je afgetrapte half bruine sneakers onder aan dan is dit natuurlijk ook geen gezicht. Zorg dat de sneakers die jij onder je pak aantrekt schoon of zo goed als nieuw zijn. Dit geeft toch een veel mooier aanzien dan een paar oude sneakers onder een mooi pak.

Show the mankle

Laat die lange saaie sokken gerust in de lade liggen en koop een paar halve sokken of enkel sokjes. Tijdens de warme periodes combineren we sportieve sneakers gewoon met de mankle (a man's bare ankle). Dit maakt je smart casual en sportieve look helemaal af!

Kies voor een klassiek model

Wil jij voor een tijdloze uitstraling met sneakers onder je pak gaan? Kies dan voor een rustig en clean model. Effen mooie sneakers met zo min mogelijk details doen het meestal het best onder een pak. Let hierbij vooral ook op de kleurencombinatie van je pak en je sneakers. Wil jij nou een sneaker wat onder (bijna) ieder pak past? Dan ga je voor witte sneakers onder een pak. Zijn jouw witte sneaker vies? Zo maak je witte sneakers weer wit.

Met deze tips weet jij hoe je deze trend moet aanpakken! Zien we jou binnenkort met sneakers onder een pak? Lees hier meer styling tips.

 

Terug naar Style tips