Menu
Slaap en schoonheid, het gaat hand in hand

Wanneer het draait om schoonheid kom je al snel uit bij een goede nachtrust. Want wist je dat slecht of te weinig slapen een grote impact heeft op hoe je er uit ziet gedurende de dag? Daarom is het altijd belangrijk om minimaal 7 tot 9 uur slaap te krijgen per nacht. Onder de 6 uur is not done wanneer je droomt van een stralende huid. Benieuwd welke voordelen jij haalt uit voldoende slaap? En hoe je het beste aan die kostbare uren kan komen? Wij leggen dit haarfijn voor je uit.

Voordelen van voldoende slaap

Wij weten zeker dat jij die serie wel een aflevering eerder stop gaat zetten na het horen van deze voordelen.

Het voorkomt die gehate rimpels

Rimpels, niemand wil ze maar uiteindelijk krijg je ze toch. Gelukkig kunnen we de vorming van rimpels wel uitstellen! Een van deze manieren is het krijgen van voldoende slaap. Je huid maakt namelijk collageen aan tijdens de slaap en dit zorgt er weer voor dat het bindweefsel in je huid bij elkaar blijft. Het houdt je huid in principe stevig en elastisch.

Je ogen gaan stralen

Dat je wallen krijgt van te weinig slaap is niets nieuws. Je ogen zijn dik en zien er daardoor automatisch vermoeid uit. Velen zoeken naar een remedie om dit minder te maken. Laat ik het je alvast vertellen, die is er niet! Behalve voldoende slapen dan natuurlijk. Maar je kunt je weg niet cheaten naar uitgeruste ogen helaas.

Kom maar hier met die volle haarbos

Misschien nieuws voor sommige, maar te weinig slaap heeft zelfs invloed op je haar. Haarstengels vallen sneller uit, breken af en groeien zelfs minder snel terug aan. Dit komt omdat je haar wordt gevoed met voedingstoffen, vitamines en mineralen welke via je bloed in je haar terecht komen. Slecht slapen zorgt dan weer voor een slechtere bloedtoevoer, wat dus indirect impact heeft op die volle haarbos.

Slapend slank worden

Wanneer je te weinig geslapen hebt is de kans groot dat je gedurende de dag meer honger krijgt dan wanneer je uitgerust wakker wordt. Het kan er zelfs tot leiden dat het hongergevoel aan blijft houden, zelfs al heb je eigenlijk voldoende gegeten. Goede reden dus om voortaan wat eerder onder de wol te kruipen!

Hoe slaap je nu beter?

Ik snap dat je denkt: fijn al die voordelen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. En dat begrijpen we maar al te goed. Daarom zetten wij enkele tips op een rijtje die jou zouden moeten helpen om beter te slapen!

Drink geen cafeïne meer in de avond

Het klinkt misschien heel typisch maar het is wel erg belangrijk. Wanneer je in de avond nog een kop koffie of zelfs thee drinkt is de kans groot dat je minder snel moe wordt. Dit zorgt er onbewust voor dat je je bedtijd verlengt.

Zorg voor comfortabel dekbedden

Een lekker bed staat gelijk aan lekker slapen. En daarbij mogen comfortabele dekbedden natuurlijk niet ontbreken! Want als je bed aanvoelt als een wolkje ben je eerder geneigd om er vroeg in te duiken. En een goede nachtrust draagt bij aan een relaxed lichaam en mind.

Slaap liever koel dan warm

In een koele, geventileerde kamer slaap je beter dan in een warme kamer. Laat dus altijd het ventilatierooster open staan of zet een raampje open. Zo krijg je een lekkere, verfrissende luchtstroom binnen gedurende de nacht.

En? Hebben wij jou ook overtuigd om een uurtje eerder onder de lakens te kruipen? Wij doen dit in ieder geval wel!

Terug naar Advertorial