Menu
Shopping tips voor mannen

Er komt een moment in het leven van een man dat hij besluit dat hij zich beter wil kleden en zijn stijl over het algemeen wil verbeteren. En voor veel mannen wordt dit besef vaak gevolgd door een ander besef: Dat je geen idee hebt hoe je voor herenkleding moet shoppen.

Een van de meest fundamentele principes van herenkleding is duidelijk: niet alle kledingstukken zijn gelijk gemaakt. De details zijn belangrijk, en veel mannen komen er al snel achter dat de reden dat ze geen idee hebben hoe ze herenkleding moeten kopen, is omdat ze niet weten waar ze op moeten letten.
Maak je geen zorgen, daar zijn we voor. In deze blog vind je de belangrijkste factoren waar je op moet letten bij het shoppen van herenkleding.

Ken jouw maat en wat bij jouw lichaamsvorm past

Als je weet welke maat schoen of jas je hebt, kun je talloze uren besparen wanneer je door rekken sleept. Wees realistisch, omdat je van skinny jeans houdt, wil niet zeggen dat ze bij je passen. Blijf bij pasvormen die jouw lichaamsvorm aanvullen.

Maak een budget

Als het gaat om hoeveel je kleding kost, is hier een goede vuistregel om in gedachten te houden:

goedkope kleding betekent ook vaak matige kwaliteit, dus als de prijs laag is, heb je reden om sceptisch te zijn.

Maar let op, een hoog prijskaartje garandeert geen hoge kwaliteit. Er zijn tal van merken die hun koopwaar aan de hoge kant van het spectrum van herenkleding prijzen, niet omdat hun ontwerp, pasvorm, materiaal en constructie dit rechtvaardigen, maar omdat ze willen dat je denkt dat ze dat doen. Positionering is een krachtig concept in marketing en verkoop - over het algemeen gaan we ervan uit dat als we iets hoog geprijsd zien dat er een rechtvaardiging voor is, waardoor we eerder geneigd zijn die prijs te betalen zonder er veel over na te denken.

Maak een lijst

Deze is vanzelfsprekend, toch? In plaats van naar de winkel te gaan om nieuwe kleren te kopen, moet je naar de winkel gaan wetende wat je precies nodig hebt.

Shop verstandig

Als je iets vindt dat je leuk vindt en het perfect past, koop er dan een paar, misschien in verschillende kleuren (online winkelsites voor deals en kortingsbonnen kunnen hier ook handig zijn om geld te besparen). Als je merkt dat je de kleding in een bepaalde winkel of catalogus leuk vindt, meld je dan aan voor hun e-maillijst, want daar worden de meeste verkopen aangekondigd.

Terug naar Tips & Tricks