Menu
Schurende bovenbenen: hoe kom ik er vanaf?

Vele vrouwen onder ons hebben er last van, dus je bent heus niet de enige die last heeft van schurende bovenbenen. In de zomer zul je hier nog het meeste last van hebben, aangezien het warme broeierige weer ook niet echt meehelpt. Dit voel je dan natuurlijk als eerste bij je dijen. Maar ook tijdens de wintermaanden kun je er last van hebben wanneer je een rokje of jurk aan hebt. De grote vraag is dan; hoe kom ik er vanaf?

Broekje tegen schurende bovenbenen

Een goede tip voor wanneer je geen panty wil dragen, is het dragen van een broekje. Dit broekje helpt je tegen schurende bovenbenen en komt niet onder je rokje of jurkje uit. Vaak is een korte legging dragen al meer dan genoeg en loop je comfortabel. Het voordeel van zo'n legging is dat hij enorm goed aan zit en dat hij van katoen gemaakt is. Hij ademt lekker door en zorgt ervoor dat je geen schurende bovenbenen meer hebt!

Los het gemakkelijk op

Er zijn nog andere tips tegen schurende bovenbenen. Wil jij graag een oplossing hebben waarbij je niet perse iets nieuws hoeft te kopen? Een echte huis-tuin-en-keuken oplossing is het gebruik van je deo-roller. Het beste is om een deo-roller te gebruiken die ook een anti-transpirant heeft. Breng de deodorant aan op de schurende plekken. Dit is meestal aan de binnenkant van je bovenbenen. De deodorant zorgt ervoor dat je bovenbenen gladder worden waardoor je dijen gemakkelijk naast elkaar af glijden. De deodorant zorgt er ook voor dat je benen droog blijven wanneer je begint te transpireren.

Een andere manier om van die schurende plekken af te komen is om een spray te gebruiken tegen schurende bovenbenen. Tegenwoordig zijn er verschillende aanbieders die een speciale spray aanbieden. Deze spray zorgt ervoor dat je tijdens de warmte van feestjes of de zomer geen last krijgt van schurende benen. Maar ook tijdens het sporten kan deze spray uitkomst bieden! Erg handig want zodra je de spray tegen schurende bovenbenen gebruikt, hoef je geen extra broekje meer te dragen!

Andere tips

Er zijn nog een aantal andere tips tegen schurende bovenbenen. We zullen er een paar met je bespreken zodat jij je hier nooit meer druk over hoeft te maken.

  • Maak gebruik van (kanten) bovenbeen banden. Deze banden zijn speciaal gemaakt om over je bovenbenen te doen tijdens warm weer. Vaak zijn ze van kant gemaakt en is het een comfortabel stofje waardoor hij goed blijft zitten en jij er geen last van hebt.
  • Tegenwoordig zijn er ook een soort elastische pleisters op de markt die als tweede huid fungeren. Je kunt ze op de schurende plekken plakken en je bent klaar om te gaan. De pleisters zijn ook nog eens herbruikbaar, super handig!
  • Gebruik talkpoeder. Talkpoeder zorgt er namelijk voor dat het vocht opgenomen wordt en jij geen last meer zult hebben van geïrriteerde plekken op je bovenbenen.
  • Drink veel water. Wanneer jij je vochthuishouding goed houdt, zorg je er ook voor dat je lichaamstemperatuur lager blijft. Je zult hierdoor minder transpireren en daardoor is de kans op schurende plekken aanzienlijk minder.
Terug naar Tips & Tricks