Menu
Schoenentrends voorjaar/zomer 2017

Ook in de modewereld is een nieuw jaar aangebroken en dat betekent maar één ding: nieuwe trends. Op de catwalks in grote modesteden zijn de trends al volop geshowd. Dit seizoen kun je helemaal los gaan op het gebied van schoenen. Sommige trends zijn zo vernieuwend dat het een hele uitdaging is om erin mee te gaan. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke basic trends die jij sowieso aan je garderobe wilt toevoegen! YouStyle heeft alle schoenentrends voor het aankomende seizoen voor jou op een rijtje gezet.

Wrapped up heels

We kennen hem al van vorige seizoenen: de wrapped up heel. Dit is een hak met een goed stuk stof die je om je enkels en kuiten kunt wikkelen. Ook dit jaar is deze eyecatcher weer van de partij. Draag deze schoen onder een jeans, rokje of jurk en je zorgt er voor dat jouw outfit nét dat beetje meer uitstraalt. Zorg er wel voor dat de rest van je outfit matcht met je schoenen zodat het geheel niet too much wordt.

Instappers en loafers

Vorig jaar bracht Prada deze platte muiltjes op de wereld en sindsdien is iedere fashionista fan van deze schoen. De instappers (oftewel slides) zitten heerlijk comfortabel en staan ook nog eens super elegant. Je kunt deze schoen met iedere outfit perfect combineren en is daarom ook wel het gemakkelijkste schoeisel wat er is.

Sandalen met sokken; de één houdt er van en de ander vindt het verschrikkelijk. Toch mogen deze sportieve slides in 2017 nog steeds gezien worden. De modellen worden wel iets vrouwelijker door de toevoeging van sierlijke stoffen en details. Dus, heb je geen zin om passende schoenen bij je outfit te kiezen? Pak gewoon jouw favoriete slippers en je ziet er on top uit! :-)

Platformen, kitten heels en cone heels

Deze schoenentrend stamt uit het discotijdperk, maar zullen we in 2017 ongetwijfeld weer gaan zien: de plateauzool. Vooral erg handig als je graag iets langer wilt zijn maar geen zin hebt om hakken te dragen (want ja, die pijn aan je voeten moet je er maar voor over hebben). Dus ben jij die hak liever kwijt dan rijk? Dan is de platform voor jou de ideale oplossing. Vooral sandalen met een plateauzool zullen we deze lente en zomer veel in het modebeeld zien.

Toch liever een hak dan zo'n plateauzool? Ga dan voor de zogenaamde kitten heel: de lage dunne naaldhak of ga voor een mooie cone heel: een hak in de vorm van een ijshoorntje.

Metallics

Ben jij ook zo'n fan van glitter en glamour? Dan komt deze schoenentrend goed uit. Ook in het voorjaar mag je shinen met metallic schoenen. Draag de glimmende schoenen bijvoorbeeld onder een jeans of juist een chique zwarte pantalon. Ondanks de opvallende kleur past deze trend werkelijk overal bij.

Verder blijven riempjes en veters nog helemaal in dit voorjaar. Vooral op laarsjes, sandalen en loafers komt deze trend weer helemaal terug. Ook sneakers zijn dit jaar niet weg te denken uit het modebeeld en kun je eindeloos combineren.

Terug naar Trend watch
Geschreven door:
Sharon
Sharon

Houdt van de zomer, maar vindt de herfst leuker qua mode: laagjes! Mix & match met kleuren en materialen. Heeft ruim 80 soorten nagellak.