Menu
Schoenentrends herfst/winter

Winter schoenen zijn een musthave in elke garderobe en daarom heeft YouStyle de beste stijlen en trends voor aankomende herfst/winter voor je opgezocht. Dit maakt de zoektocht naar het perfecte paar een stuk gemakkelijker. Dit seizoen is er iets voor elk budget en persoonlijke stijl, van overknee laarzen tot statement geprinte enkellaarsjes. De nieuwe stijlen op de catwalk gaan voornamelijk over textuur, statement, kleur en verschillende decennia die samenkomen. Er zijn een aantal totaal nieuwe trends en stijlen, maar ook wat bekende die in een nieuw jasje zijn gestoken passend bij het tijdsbeeld. Daarnaast kunnen we platformen, bandjes, gespen en veel textuur verwachten.

Knee-high boots

Overknee boots zijn een key trend dit seizoen, maar kunnen wellicht wat eng zijn om ineens toe te voegen aan je garderobe. Ons advies is om deze te stylen met een midi-rok die breder valt of over skinny jeans met een lang vest. Op deze manier geven ze minder het sexy gevoel á la pretty woman maar wordt het onopvallender en casual.

Puntige schoenen

Een andere grote trend deze herfst is de schoen met een puntige neus. Deze trend heeft een chique uitstraling, vooral bij laarsjes en hakken. Maar eigenlijk is deze trend bij elke type schoen en elk soort materiaal terug te zien, van leer tot pailletjes, western boots en futurische ontwerpen. De puntige schoen is helemaal hot!

Grote en meerdere gespen

Als je een liefhebber bent van metaal dan vind je de grote gespen of gewoon gespen in het algemeen een geweldige trend voor komende herfst/winter. Vooral gespen in gouden kleuren waren veel terug te zien op de catwalk en geven een boost aan je outfit. Schoenen met gespen geven normaliter een stoere en grunge uitstraling, maar kunnen ook prima worden gecombineerd met een rokje of jurkje. Als je daarnaast fan bent van de gladiator look vind je de trend van meerdere gespen onder elkaar helemaal top. Vooral bij pumps zien we deze look veel en zijn perfect voor een party night out.

Suede schoenen

Camel of beige kleuren zijn een favoriet als het aankomt op suede schoenen. Suede is een stof die veel wordt gespot dit najaar maar is ook een terugkomer van vorige seizoenen. Deze herfst/winter zien we suede gecombineerd met puntige en enkel schoenen. Daarnaast zijn er ook vele varianten met platform hakken of juist met naaldhakjes. Suede en hakken zijn de perfecte combinatie wanneer je in de stemming bent voor een vrouwelijke look.

Velvet luxe

Weer zo'n mooi en luxe stofje dat we niet alleen veel bij kleding zien dit najaar, maar ook bij schoenen. De drie materialen die we dit najaar veel terug zien in kleding én schoenen zijn suede, leer en velours. De velours schoenen komen in verschillende vormen en kleuren, waardoor ze niet alleen uiterst geschikt zijn voor in de avond maar ook voor werkdagen. Zo zijn er roze velours instappers met bandjes, maar ook stoere laarzen met velvet in verschillende onderdelen en details.

Lace it up

Er zijn verschillende soorten veters gespot dit najaar bij de schoenentrends. Voornamelijk bij laarzen is dit een populair onderdeel en het ziet er dan ook geweldig uit. De gladiator boot is een blijvertje en wordt in een nieuw jasje gestoken. Denk aan suede zwarte laarsjes met hak die gestrikt kunnen worden van onder tot boven. De laarsjes kunnen casual en chic worden gedragen door te spelen met vorm, textuur en hakhoogte.

Spice Girl platform

Het gebruik van platformen is een grote trend dit najaar rondom schoenen. En dan hebben we het niet alleen over creeper hoogte platformen maar daadwerkelijk de hoogte in. Het Spice Girl effect in zijn volle glorie dat bij bijna elke bekende designer terug was te zien. Deze platformen geven je dus vooral hoogte, wat de kleinere vrouwen onder ons zeker kunnen waarderen. Er zijn mooie platform hakken die je outfit een instant boost geven, maar ook lage schoenen met platform zolen die een stuk comfortabeler zijn voor overdag.

Terug naar Trend watch
Geschreven door:
Yara
Yara

Fashion lover pur sang. Leeft in jeans en wordt in de zomer nooit gespot zonder zonnebril. Verzamelt sneakers en tassen.