Menu
Scandinavische kleding merken

Scandinavische mode, oftewel de verzamelnaam voor kleding die gemaakt is door ontwerpers uit Noord-Europese landen zoals Finland, Zweden, Noorwegen en Denemarken. In de loop der jaren is er een ongekende liefde ontstaan voor deze mode bij het grote publiek. Vele Scandinavische merken zijn tegenwoordig toonaangevend in de modebranche en je zult er ongetwijfeld wel iets van in je kast hebben hangen. We beschouwen het nu als heel normaal, maar wat weten we nou eigenlijk af van deze merken? We leggen je hier precies uit wat die Scandinavische kleding zo kenmerkend maakt, en wat de bekendste merken zijn.

Wat is nou kenmerkend aan de Scandinavische kleding?

Het Scandinavische land Zweden biedt zoveel modieuze merken, het zijn er bijna te veel om op te noemen. Misschien wel het aller bekendste Zweedse merk is Björn Borg. Wat echt centraal staat bij deze Zweedse stijl is functionele en stijlvolle kleding. Verder staan labels uit deze Noord-Europese landen echt bekend om de minimalistische stijl, en vooral die casual look. Eenvoud staat voorop, samen met hoge kwaliteitsstoffen die gemiddeld toch wel wat duurder zijn. Je moet wel weten dat je echt betaalt voor kwaliteit, dus je krijgt wel echt waarde voor je geld! Ook komen deze merken echt met tijdloze klassiekers die je seizoen na seizoen weer kunt blijven dragen. Dit komt niet alleen door de uiterst goede kwaliteit, maar ook door de casual uitstraling. Deze stijl is te vergelijken met bohemian

Hieronder hebben 10 van de mooiste Scandinavische merken voor je op een rijtje gezet, waar ook jij ongetwijfeld zou slagen als je een kwalitatief en stijlvol kledingstuk wel waardeert.

  1. Modström
  2. Gestuz
  3. Ganni
  4. Arket
  5. & Other Stories
  6. COS
  7. Selected Femme
  8. Filippa K
  9. Nümph
  10. Ichi

Terug naar Shopping