Menu
Regenjassen dames: zo ga jij stijlvol door de regen

De zomer is voorbij en de herfst is weer begonnen. We weten (helaas) allemaal wat dat betekent voor het weer in Nederland: veel wind en veel regen. Dan is het handig om een goede regenjas in je bezit te hebben zodat je niet volledig verregend als je onderweg bent. Want laten we eerlijk zijn, niets is zo vervelend dan om totaal nat geregend op je plaats van bestemming aan te komen. Toch is een regenjas vaak niet de eerste jas waar je aan denkt wanneer je een nieuwe jas gaat kopen. Tot voor kort waren regenjassen namelijk praktisch, maar niet stylish. Dat is verleden tijd!

Tijdloze regenjassen

Wie denkt dat een regenjas alleen in de klassieke kleur geel te krijgen is, heeft het mis! Tegenwoordig zijn er regenjassen in alle kleuren en stijlen te vinden. Zo kun je kiezen voor een rustige kleur als zwart of donkerblauw, maar wanneer je eens iets anders wil kun je ook kiezen voor een felle kleur rood of roze. Er zijn daarnaast regenjassen met allerlei verschillende prints te vinden. Ga je voor een panterprintje of toch liever voor stipjes of streepjes? Ook komen de regenjassen in verschillende modellen. Denk aan korte en lange regenjassen, jassen met capuchon (of zonder) of trenchcoat modellen. Zo is er voor iedere stijl en smaak wel een geschikte regenjas te vinden. Naast de regenjas kun je ook kiezen voor een softshell jas. Dit is een winddichte en waterafstotende jas die je beschermt tegen alle barre weersomstandigheden.

Eindeloos combineren

Doordat er zo veel verschillende kleuren en stijlen regenjassen te vinden zijn, kun je deze ook eindeloos combineren. Voor iedere outfit is er wel een geschikte regenjas. Je kunt je regenjas combineren met een jogger en sneakers voor een sportieve look. Maar je kunt je regenjas ook combineren met een strakke rok en laarzen voor een nette look. Doordat het weer in Nederland zo onvoorspelbaar is, is het in de zomer ook nog wel eens nodig om je tegen de regen te kleden. Zelfs dan staat een regenjas mooi. Draag een short met een fleurige top en daarop een hippe regenjas voor de ultieme praktische én fashionable look!

Trotseer deze herfst de wind en de regen in jou nieuwe stijlvolle outfit mét regenjas!

Terug naar Style tips