Menu
Parisian Chic

Oui, oui, Paris! Dwaal door de smalle straatjes en langs de prachtige bezienswaardigheden van Parijs. Een Parisian Chic outfit hoort hier natuurlijk volledig bij. In deze blog lees je hoe je deze elegante Franse kledingstijl kunt creëren!

Parijs – dé mode hoofdstad

Iedere liefhebber van mode, fashionistas maar eigenlijk bijna wel iedereen is bekend met de Paris Fashion week. Hier worden collecties getoond van de aller grootste high-end designers. Het is dan ook niet raar dat de vrouwen in deze stad er altijd op en top bij lopen. Elegant en chique alsof ze recht uit een modemagazine zijn gelopen. De grote vraag is hoe ze deze looks iedere keer weer bij elkaar krijgen. Om jou op weg te helpen met een Parisian Chic outfit sommen we voor jou een paar items op waarmee je deze prachtige Franse kledingstijl kan nabootsen.

Get the look!

Neutrale kleuren

De Parisian Chic look gaat meestal gepaard met mooie neutrale kleuren. Van de kleur zwart, donkerblauw, beige, wit en pastel kun je nooit genoeg krijgen. Deze kleuren zijn dan ook super gemakkelijk te combineren met elkaar waardoor je altijd wel een prachtige combinatie met deze kleuren weet te maken. Wel voor kleur gaan? Kies dan bijvoorbeeld een klassieke kleur als rood!

Goede basics

Het begint bij deze look al met goede basics. Je zult bij een Parisienne nooit een fladderig tshirt onder het chique jasje vinden. Onder basics verstaan we in dit geval dus mooie nette tops, maar ook een nette pantalon of blazer in de neutrale kleuren die dienen als basics. Deze kun je dan zelf weer aankleden met andere prachtige kledingstukken. Let dus vooral ook op het soort stof en de uitvoering van een kledingstof. Een blouse is al vele malen chiquer dan een simpel tshirt. Daarbij zijn deze basics ook gewoon tijdloos en dus ook een super goede aankoop.

Simpel maar volmaakt

De Franse kledingstijl is zonder al te veel dingetjes en datjes. De kledingstijl is te omschrijven als simpel maar volmaakt. Drukke prints en felle kleuren worden niet of nauwelijks gebruikt. Kies voor kledingstukken die van goed kwaliteit zijn en je straalt al veel sneller het Parisian Chic gevoel uit. Vermijd t-shirtjes van katoen en kies voor een elegante blouse met daar onder een mooie kokerrok. De outfits worden dan ook altijd afgemaakt met de mooiste pumps en sieraden voor een stunning eindresultaat.

Subtiele accessoires

Deze chique Franse kledingstijl gaat gepaard met ook zeer elegante sieraden en accessoires. Houd het hier dan ook simpel, want in dit geval: less is more! Een of twee mooie gouden armbanden en een goud kettinkje is vaak al genoeg. Houd je sieraden in evenwicht en probeer niet té veel te doen.

Is deze tijdloze Parisian Chic stijl iets voor jou?

Terug naar Trend watch