Menu
Oversized blazer: Zo style je 'm

Oversized items, vooral jassen en vesten, zijn perfect om mee te layeren. Een mooi voorbeeld is de boyfriend blazer, het ideale kledingstuk dat iedere vrouw in de kast zou moeten hebben hangen (of je moet er een kunnen lenen van de boyrfriend ;) ). Deze blazer geeft een wat stoerdere look aan je outfit, wat voor een mooie balans kan zorgen. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je een oversized blazer outfit kunt combineren. Wij hebben onze favoriete manieren voor jou hieronder uitgelegd.

Een oversized blazer dragen met warm weer

Jazeker: in de lente en zomer kun je een boyfriend blazer namelijk mooi als jasje gebruiken, bijvoorbeeld tijdens de avonden. Een oversized item over een korte broek of jurkje heen staat superleuk en geeft de outfit een speelse vibe. Tijdens een avondje stappen doe je dan je favoriete little black dress aan, met een witte (of andere kleur) oversized blazer eroverheen. Niet alleen super stylish, maar ook lekker gemakkelijk en erg modern!

Boyfriend blazer stylen in de herfst of winter

Is het buiten heel koud, maar niet koud genoeg voor een winterjas? Dan kun je prima een oversized blazer outfit combineren met diverse laagjes. Door goed te layeren, kun je de blazer prima als jas dragen. Hoe style je deze look? Kies bijvoorbeeld een leren broek met een witte bloes, draag er een dikke trui overheen, en maak het af met een mooi gestructureerde boyfriend blazer. Een easy maar stoere outfit die ideaal is voor koudere dagen!

Oversized blazer outfit ook ideaal voor het werk

Als je bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt waar je net gekleed moet zijn, dan zul je vast wel blazers in je kast hebben hangen. Schaf ook een paar oversized blazers aan. Op deze manier kun je die basic kantooroutfits een beetje speelser maken, zonder er minder professioneel uit te zien. Een nette pantalon, killer pumps en een knappe blouse kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met een boyfriend blazer. Fashionable én gegarandeerd geschikt voor kantoor!

Een oversized blazer is dus echt wel een kledingstuk dat je zou moeten hebben, zoals je hierboven kunt lezen. Hij is op zoveel manieren te stylen dat het echt al snel een van je go-to items zal worden. Wij hebben onze favoriete boyfriend blazers voor jou hieronder verzameld, om het shoppen lekker makkelijk te maken! Enjoy!

Terug naar Style tips
Geschreven door:
Anela
Anela

Is gek op fashion en altijd op zoek naar de leukste trends. Mixt & matcht met verschillende stijlen en is daarnaast dol op tassen & make-up!