Menu
Outfit om te vliegen met een drone

Een drone is een zeer handig hulpmiddel om de omgeving te zien vanuit de lucht. Dit wordt gedaan door middel van een luchtfoto of video. Door de drone in de lucht te brengen, kunnen er zeer mooie foto’s of video’s geschoten worden. Als er gekeken gaat worden naar mooie beelden, dan komen daar ook mooie landschappen bij kijken. Het is belangrijk dat de outfit die je draagt bij de omgeving past en in principe niet zo zeer aan de drone zelf. Bedenk van te voren goed op welke plaatsen je gaat komen en bepaal dan de kledingkeuze, met name gericht op het weer.

Kleding bij een drone

Het gebruik van een drone wordt dus gebruikt om de omgeving te verkennen of om vast te leggen. Dan komen er een paar scenario’s naar voren waarbij kleding een rol kan spelen bij het gebruik van drones. De eerste scenario is overigens degene waar jezelf niet op staat. In dit geval heeft het geen invloed op de kledingkeuze. Dan zou ik persoonlijk gaan voor iets wat comfortabel zit.

Het tweede scenario is dat er een luchtfoto wordt gemaakt, maar jezelf wilt herkennen. De drone maakt dan een video of foto. Daarop ben jij dan duidelijk te zien. Dit doe je door tegenovergestelde kleuren te gebruiken. Bij wit pak je zwart en bij groen pak je bijvoorbeeld rood. Hierdoor zul je jezelf herkennen en ben je een onderdeel van de foto. Mochten er bepaalde thema’s meespelen, bekijk dan de kleding van de outfit en bepaal hierop de locatie. Zorg dat de kleuren samenkomen tot een mooi geheel voor het perfecte plaatje.

Het derde scenario kan al een beetje geraden worden, maar dat is dat je relatief onzichtbaar blijft, terwijl je wel op de foto staat. Dit kan gedaan worden door kleding te kiezen waarbij je jezelf aanpast aan de natuur. Denk aan groen shirt bij het groene gras. Dan zul je minder snel opvallen. In dit geval ga je eerst naar de locatie kijken, voordat je een keuze maakt qua outfit.

Bestuurbare auto’s

Een ander veel voorkomend aspect is het gebruik van bestuurbare race auto’s. Hierbij kun je vanuit een punt een auto besturen, denk maar eens aan de Traxxas Slayer waarmee topsnelheden van 50 km per uur gehaald kunnen worden. Dit zijn auto’s waarmee je de tegenstander mee kan verslaan tijdens een race. Het handige is om eenvoudige en comfortabele kleding aan te trekken. Denk eens aan het stressgehalte dat kan ontstaan tijdens het besturen van zo een monster. Trek schoenen aan die geschikt zijn voor de omgeving. Bedenk bijvoorbeeld dat je door de modder moet lopen om de auto te pakken. Denk maar eens na als je op de badslippers loopt en je voeten nat worden. Dat dient voorkomen te worden.

Weet jij nu welke kleding je het best kunt dragen tijdens het vliegen van een drone? Of heb jij nog meer handige tips voor onze lezers? Laat het ons dan weten!Terug naar Tips & Tricks