Menu
Outfit inspiratie: De geplooide taille rok

Het plooirokje geeft een leuke, elegante en luchtige uitstraling aan elke look. Echter kan het stylen van een rok met hoge taille soms een challenge zijn. En laat dat nu precies zijn wat het plooirokje vaak heeft: een hoge taille. Maar wat past er daar nu goed bij? En hoe voorkom je dat het geheel te druk wordt? Wij geven je hier enkele tips over hoe jij jouw plooirok met hoge taille het beste kunt combineren!

Stap 1. Een blanco, oversized sweater

Combineer jouw rok met hoge taille bij een oversized sweater. De high fit zorgt er in dit geval voor dat je jouw taille benadrukt, ondanks jouw lichaamsfiguur. Dit komt door de oversized fit aan de bovenkant in combinatie met het uiteenlopende effect van het rokje aan de onderkant.

Styling tip: Kijk goed naar kleuren die terugkomen in je rok met hoge taille of sweater. Kies er bij je andere kleding item in dit geval voor om een kleur terug te laten komen. Zo ziet het geheel er extra gestyled uit.

Stap 2. Kies een jasje

Is het nog wat frisser buiten of wil je graag een iets wat chiquere look? Combineer je plooirok met hoge taille in dit geval met een leuk jasje. Een blazer of mantel is hiervoor perfect. Ga voor een neutrale kleur en zorg ervoor dat de lengte van de blazer of jas niet langer is dan de lengte van je rok met hoge taille. Laat het rokje er dus een klein stukje onder uit komen. Hoe lang dit is is natuurlijk afhankelijk van de rok die je kiest.

Stap 3. Accessoire tips

Je look is natuurlijk niet af zonder accessoires. Hier volgen twee essentials om te combineren met je hoog getailleerde plooirok:

Riem

Ga voor een subtiele riem op de hoge tailleband van je rok. Kies bijvoorbeeld voor een riempje met gouden of zilveren accenten, afhankelijk van je sieradenkeuze. Dit benadrukt de hoge taille van je rokje net even wat extra en breekt het geheel. Geen slanke taille van nature? Fake it till you make it, het riempje creëert namelijk de illusie van een slanke taille!

Houd je niet zo van goud of zilver? Kies dan voor een riempje in dezelfde kleur als je rok met hoge taille. Dit geeft juist weer een strak en net effect aan je look.

Schoudertas

Een bijpassende schoudertas mag niet ontbreken. Je kunt de schoudertas echter wel op verschillende manieren combineren.

  1. Wil je wat extra glam toevoegen aan je outfit? Match de schoudertas dan met de gouden of zilveren kleur van je riem.
  2. Heeft je rokje of sweater een lekkere (knal)kleur? Kies dan een tasje in dezelfde kleur! Kijk wel even of het geheel niet too much wordt. Heb je de kleur al terugkomen in je hoge taille rok én oversized shirt? Dan kan je bij het tasje beter voor optie 1 kiezen.

Zo combineer jij dus een stijlvolle en chique look met een hoog getailleerd plooirokje.

Terug naar Get the look