Menu
Mom jeans: 3x outfit inspiratie

De skinny jeans maakt plaats voor de mom jeans. En wij modeliefhebbers vinden dit maar al te leuk. Deze high waisted jeans is super veelzijdig en laat je benen ook nog eens langer en slanker lijken. Je kunt de broek dan ook combineren met allerlei soorten kledingitems, waardoor je van een alledaagse naar een iets chiquere outfit kunt gaan met gewoon dezelfde broek. Weten hoe? Lees dan snel verder!

De mom jeans fit

Eind jaren 80 en begin jaren 90 was de mom jeans dé broek die iedereen droeg. Hierna leek deze wel eventjes van de aardbodem verdwenen en kwam in ruil daarvoor de welbekende skinny jeans. Maar, de mom jeans is helemaal terug van weggeweest!

De jeans heeft een hoge taille met broekspijpen die recht aflopen. Hierdoor komt de mom jeans net even iets losser en comfortabeler te zitten dan een strakke skinny jeans. Het is dus de perfecte combinatie tussen een strakke en een té wijde broek!

Comfortabele broek én outfit

Het is dus de bedoeling dat je mom jeans comfortabel en iets ruimer zit met alsnog een mooie hoge taille. Ga jij ook voor de casual comfortabele look? Combineer je mom jeans dan met een stoer los t-shirt. Om je outfit te onderscheiden van een lichtelijke zwervers look, maak je het geheel af met een riem in je taille. Je paar favoriete sneakers er onder en je hebt je stylish maar comfortabele outfit bij elkaar!

Mom jeans met boots

De mom jeans kan je echt met alles combineren. Zo ook met je stoere kistjes (je trendy Dr. Martens) of leren laarsjes. Hierboven op kies je voor een leuk shirt met een hoge col en een blazer voor er over heen. Maak je haren vast en laat je outfit zijn werk doen. Met een leuke tas als accessoires is je stoere maar toch ook vrouwelijke look helemaal af!

Ga voor chic

De mom jeans hoeft echt niet alleen heel casual te zijn. Denk eens aan een andere kleur mom jeans dan spijkerblauw. Ze zijn bijvoorbeeld ook in het zwart of grijs te verkrijgen wat direct al een minder casual effect geeft. Combineer deze donkere mom jeans met een nette blouse een paar killer heels en een mooie clutch voor een chique outfit. Ideaal wanneer je binnenkort een etentje hebt en niet weet wat je moet aantrekken!

Op zoek naar nog meer comfortabele broeken? Lees dan deze blog eens over de Flared Jeans. Een andere trendy must have!Terug naar Style tips
Geschreven door:
Michèl
Michèl

Ik ervaar fashion als een vorm van zelfexpressie. Je individualiteit vinden, definiëren en omarmen. You are what you wear, right?