Menu
Mode en interieurontwerp: perfecte combinatie!

Mode en interieurontwerp zijn twee dingen die meer met elkaar te maken hebben dan dat je wellicht zou denken. Ze gaan allebei over het creëren van een sfeer en stijl met kleur, materiaal en ontwerp. 

In deze blog gaan we dieper in op het verband tussen mode en interieurontwerp en hoe je dit kunt toepassen in jouw eigen huis.

Het gebruik van kleur

Een van de belangrijkste overeenkomsten tussen mode en interieur is het gebruik van kleur. Zo kunnen de kleuren die populair zijn in modecollecties ook worden gebruikt in interieurontwerp.

Bijvoorbeeld, als pastelkleuren de trend zijn in de mode-industrie, zullen deze waarschijnlijk ook terug te zien zijn in de nieuwste interieurontwerpen. Hetzelfde geldt voor felgekleurde prints en patronen, die vaak worden gebruikt in zowel mode als interieur.

Verschillende soorten materialen

Mode en interieurontwerp maken ook vaak gebruik van vergelijkbare materialen. Denk aan stoffen zoals katoen, linnen en zijde, die vaak worden gebruikt beide vakgebieden. Er zijn ook materialen zoals leer en denim, die zowel in mode als in interieurontwerp worden gebruikt. Ben jij bijvoorbeeld helemaal gek van leren jasjes, kun je ervoor kiezen om dit materiaal terug te laten komen in de meubels in jouw huis. 

Ontdek jouw persoonlijke stijl

Net als in mode, zijn er verschillende stijlen in interieurontwerp. Van minimalistisch tot landelijk, van modern tot industrieel, er is voor elk wat wils. Jouw persoonlijke stijl kan invloed hebben op zowel jouw garderobe als jouw interieur.

Als je bijvoorbeeld een voorkeur hebt voor een minimalistische stijl, dan kunt je ook streven naar een minimalistische inrichting. Dit betekent dat je je richt op eenvoudige vormen, neutrale kleuren en een minimalistische uitstraling.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat jouw stijlvoorkeuren ook kunnen veranderen. Misschien hou je nu van een landelijke stijl, maar wil je over een paar jaar overschakelen naar een modernere uitstraling. Het is dan ook belangrijk om jouw interieur te kunnen aanpassen aan veranderende trends en smaken.

Persoonlijke stijl combineren met meubels 

Een designelement dat zowel in de mode als in het interieur populair is, is het gebruik van ronde eettafels en stoelen. Ronde eettafels zijn een veelzijdig en elegant meubelstuk dat in verschillende omgevingen kan worden gebruikt.

Als het om eetkamerstoelen gaat, zijn er talloze opties om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor gestoffeerde stoelen die comfort en ondersteuning bieden, of juist voor meer minimalistische stoelen met een strak design. 

Een van de voordelen van het gebruik van ronde tafels en stoelen in de keuken is dat ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst. Hierdoor kun je de indeling van je eethoek veranderen wanneer je maar wilt, zonder dat je nieuwe meubels hoeft aan te schaffen, ideaal om je persoonlijke stijl aan het interieur toe te voegen!

Uiteindelijk is de relatie tussen mode en interieurontwerp er een die voortdurend verandert. Beide  bieden eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en beide kunnen worden gebruikt om ruimtes te creëren die zowel stijlvol als functioneel zijn. Of je nu een nieuwe keuken ontwerpt, je garderobe bijwerkt of gewoon op zoek bent naar inspiratie, er valt altijd iets te winnen door het overeenkomsten tussen mode en interieurontwerp te ontdekken.

Terug naar Trend watch