Menu
Mix and match the maxi dress!

De zomer komt steeds dichterbij en dat betekend dat de jurkjes weer de kast uit mogen. Je hebt vast wel eens gehoord van de maxi dresses. Dit zijn lange jurken die tot je enkels komen. Zo zijn deze maxi dresses lekker luchtig en daarmee ideaal voor een warme zomer dagen. Daarbij zijn deze jurken ook gemakkelijk te combineren en kun je er verschillende stijlen mee creëren. Je leest in deze blog enkele handige tips!

Combineer met een jasje

Ook tijdens de warme zomerdagen kan het in de avond en ochtend wat frisser zijn. Het is dan wel handig als je een jasje bij de hand hebt. Zo zijn er verschillende jasjes die je kunt combineren op een maxi dress. Wil je het graag casual houden? Draag er dan een leuke spijkerjas op. Dit hoeft niet per se in de welbekende blauwe spijker kleur te zijn, je hebt namelijk ook veel andere leuke kleuren spijkerjasjes! Wil je graag een wat stoerdere look creëren met je maxi dress? Draag er dan een mooie leren jasje op. Toch liever een chiquere uitstraling creëren? Combineer je maxi dress dan met een leuke blazer. Je kun het ook nog eens extra fashionable maken door de jasjes alleen over je schouders te dragen!

Combineer met een riem

Mocht je maxi dress erg recht vallen en dus niet echt een taille hebben, kun je er een riem op dragen. Je zou ervoor kunnen kiezen om een riem uit te kiezen in de kleuren van de jurk, maar met een zwarte kleur riem zit je ook altijd goed. Ook zit er vaker bij een maxi dress een ceintuur bij, maak hier ook gebruik van als de jurk te recht valt! Knoop hem mooi om je middel en je bent helemaal ready to go!

Combineer met een leuke schoen

De maxi dress is een erg veelzijdige jurk waardoor je er gemakkelijk verschillende stijlen mee kan creëren. Zo kun je door de juiste schoenen te dragen zo een zomerse, casual, chique of stoere look creëren!

  • Zomerse outfit: Bij een echte zomerse dag kun je onder je maxi dress leuke sandaaltjes of slippers dragen. Zo creëer je namelijk meteen een echte strand outfit!
  • Casual outfit: Draag onder je maxi dress een paar leuke sneakers voor een casual outfit. Naast dat het casual is ziet het er ook nog eens lekker sportief uit, ondanks de vrouwelijke maxi dress!
  • Chique outfit: Een chique outfit is gemakkelijk te creëren door er een mooie hak onder te dragen. Zo zou je kunnen gaan voor een dikke hak, een hak met enkelriempjes, sleehakken, stiletto’s, sandalen met bandjes, etc. Waar je ook voor kiest alles is mogelijk onder de maxi dress!
  • Stoere outfit: Draag voor een stoere outfit leuke laarsjes onder je jurk. Dit zorgt ervoor dat de vrouwelijke jurk meteen een stoerdere touch krijgt.

Combineer met een hoed

Op een goede zomerse dag schijnt natuurlijk ook de zon. Op zulke dagen kun je gemakkelijk een leuke hoed op je maxi dress dragen. Dit is niet alleen erg praktisch maar het ziet er ook nog eens erg zomers en stylish uit!

Lees hier ook hoe je de maxi rok het beste kunt stylen!

Terug naar Style tips