Menu
Met deze tips hoef je nooit meer te strijken

Uiteindelijk puilt de wasmand uit en moet je er toch echt aan gaan geloven. Het is tijd om de was te doen. En hierbij hoort natuurlijk ook het strijken van de kleding. Om de pijn een beetje te verzachten hebben wij hier een paar tips voor jou waardoor je nooit meer hoeft te strijken. Zo blijft er meer tijd voor jezelf overblijft. Heerlijk toch?!

Tip #1 Dit geheime middeltje

Oke, zó geheim is dit middeltje nieDag in dag uit komen er weer reuze stapels was bij.t. We hebben het hier gewoon over vloeibaar wasmiddel. Deze blijkt veel zachter voor je was te zijn dan bijvoorbeeld poeder waardoor je was er ook stukken zachter uit komt. Hierbij is wasverzachter natuurlijk een optie maar het hoeft niet! Een ander goedkoop alternatief wat net zo goed werkt is azijn.

Tip #2 Kreukvrije stoffen

Of je een kledingitem wel of niet moet strijken begint vaak al bij de aankoop van het product. Wil jij écht nooit meer strijken? Zorg dan dat je items koopt van een kreukvrije stof! Polyester, wol, nylon en synthetische materialen kreuken nauwelijks en zijn dan ook veilig te dragen zonder dat die vervelende kreukels tevoorschijn komen die je echt moet strijken. Sommige kledingitems zoals bepaalde overhemden zijn zelfs speciaal gemaakt van kreukvrije stoffen. Stoffen die je zeker moet vermijden zijn katoen en linnen.

Tip #3 Was niet te lang in de wasmachine

Kreukels ontstaan al gauw wanneer jij je kleding in de wasmachine laat zitten. Ze zijn nog nat en drogen langzaam en gekreukeld op. Zorg dat je je was dan ook direct na het draaien van het programma uit de was haalt. Dit voorkomt niet alleen kreukels maar ook nog eens nare vochtige geurtjes.

Wil jij weten hoe je vetvlekken moet verwijderen uit je kleding?

Tip #4 Zo moet je je kleding drogen

Sommige drogers hebben een speciale anti kreuk stand waardoor je hier gemakkelijk je shirtjes en andere kledingitems in kunt doen. Dankzij de hitte komen ze er redelijk ongekreukt uit, mits je je kleding op tijd uit de wasmachine hebt gehaald. Strijken zonder strijkijzer is dus mogelijk.

Wanneer jij niet de luxe van een droger hebt kan je natuurlijk ook gewoon je was ophangen. Gebruik hierbij geen wasknijpers want deze kunnen een druk achterlaten in je kleding. Schud al je kleding goed uit en zorg dat je de kreukels al goed glad maakt. Gebruik kleerhangers om je shirtjes en blouses op te hangen. Je broeken hang je aan de broekspijpen omlaag. Hierdoor trekt het gewicht de broek naar beneden en verdwijnen de kreukels nog sneller.

Tip #5 Andere strijkapparaten

Er zijn nog een aantal andere manieren om te strijken zonder strijkijzer. Zo zijn er op de markt een aantal strijkapparaten waar jij nauwelijks tijd aan hoeft te besteden. Zo kan je (voor een flinke prijs) een robot kopen die het strijken en vouwen van kleding voor je doet. Ook is er een strijkkast waar jij gewoon je kledingitems aan hangt. De kast neemt de items naar binnen en behandeld ze hier met stoom en warmte waardoor je kleding er kreukvrij uitkomen.

Ga jij de tips volgen voor een strijkvrij leven?

Terug naar Tips & Tricks