Menu
Met deze tips combineer je verschillende prints als een pro

De uitspraak 'Je mag nooit meerdere prints in één outfit combineren' willen wij nooit – en dan ook echt nooit – meer horen. Meerdere prints combineren in je outfit is juist heel modieus. Als je het goed doet tenminste. Het mixen van prints zorgt voor dubbel zoveel outfits in je kast en welke vrouw wilt dát nou niet? Onder het motto 'Combineren kun je leren' geven wij je de beste tips zodat je binnen no-time een echte pro bent. Watch & learn!

Back to basic

Als we het hebben over prints en we praten over 'basics', dan hebben we het niet over effen casual items maar over basic prints en kleuren. Vooral streepjes zijn een basic en doen het altijd goed. Panterprint met streepjes, streepjes met ruitjes of verschillende streepjes met elkaar gecombineerd; het kan allemaal. Ook ruitjes op ruitjes is een perfect match. Zo zie je maar, alleen met wat basics kom je al heel ver! Zorg wel dat je de kleuren rustig houdt zodat het geheel niet too much wordt.

It's all about size

Dé truc bij het combineren van prints is om dezelfde prints in verschillende grootte te combineren.

Ook hierbij zijn streepjes erg handig: combineer dunne strepen met dikke strepen of verticale strepen met horizontale strepen. Grote prints kun je het best combineren met rustige en kleinere prints zodat je de aandacht op één kledingstuk legt.

Houd het in de familie

Een van de belangrijkste elementen van het combineren van prints is dat er een overeenkomst moet zijn tussen beide prints. Dit kan kleur, materiaal of het soort print zijn. Zorg dat de prints dezelfde ondertoon hebben door kleuren te gebruiken binnen hetzelfde kleurenpalet. Zo zorg je er namelijk voor dat je look een samenhangend geheel wordt.

Accessoires

Wij begrijpen het als geen ander dat het lastig is om te beginnen met het mixen van prints. Begin daarom met het toevoegen van accessoires (bijvoorbeeld een sjaal) met een printje aan je outfit en langzamerhand word jij een echte pro!

3-regel

Als je het mixen van prints eenmaal onder de knie hebt is het belangrijk dat je niet te veel gaat overdrijven. Probeer maximaal 3 prints in één outfit te combineren. Zo houd je balans en creëer je fashionable looks like a pro!

Terug naar Style tips