Menu
Met deze tips ben jij helemaal klaar voor de zomer

Je zou het bijna vergeten door alle Coronaperikelen maar de zomer komt er toch echt weer aan. De kans bestaat dat we dan langzamerhand weer een beetje mogen genieten van zon, zee en strand. En na een lange donkere periode wil jij je natuurlijk op je best laten zien. Maar ben jij er klaar voor of moet je nog even een paar Coronakilo's kwijt? Dan wordt het nu echt tijd om daar wat aan te doen want voor je het weet is het zover. Geen nood, als je een beetje op je eten let en regelmatig aan lichaamsbeweging doet staat die bikini je straks perfect. Vooral de zogenaamde halterbikini is de absolute trend op het strand deze zomer. In dit artikel geven we je tips zodat jij straks in je halterbikini de show steelt op het strand.

Nu een beetje afzien is er straks goed uitzien

We gaan er niet omheen draaien, om een beetje een strak bikinilijf te kweken moet je eraan werken. Dus op je eten letten en minimaal vier keer per week sporten. Het goede nieuws is dat je nog een paar maanden hebt voordat de zomer begint. Dus als je nu begint kun je echt behoorlijke resultaten boeken en staat die halterbikini je nét iets beter.

Pondje, mondje

Het is letterlijk een uitgekauwd cliché, maar elk pondje gaat toch echt door het mondje. Dat betekent niet dat je jezelf moet uithongeren. Crashdiëten werken maar voor hele korte tijd en daarna kom je dubbel zoveel aan. Nee, gewoon lekker eten, maar met mate en zo gezond mogelijk. Vermijdt vooral pasta's, aardappels en brood. Daar zitten weinig voedingsstoffen in waardoor het wordt omgezet in vet. Het is de kunst om je vetpercentage terug te dringen zonder dat je spiemassa slinkt. Dat kan door de juiste voedingsmiddelen met weinig koolhydraten tot je te nemen en de frequentie dat je beweegt op te schroeven. De verdeelsleutel om je lichaam in vorm te krijgen en te houden is ongeveer 70% gezond eten en 30% lichaamsbeweging.

Ga ervoor!

Wanneer je een beetje helder hebt hoe je met een ander voedingspatroon gewicht kunt verliezen is het tijd voor actie. Zoals gezegd ga je tenminste vier keer per week sporten. Door een combinatie van cardio en krachttraining zie je als snel resultaat. Joggen en wandelen is altijd een goed idee, maar daarnaast is krachttraining met gewichten dé manier om je natuurlijke vormen te shapen.

Wees tevreden met het resultaat

Niet iedereen heeft een perfect bikinilijf. Stel jezelf dus geen onrealistische doelen, maar ga voor wat haalbaar is. Wanneer je een paar maanden hard aan jezelf hebt gewerkt is het resultaat nog altijd beter dan toen je begon. Klein tipje; met de juiste accessoires kun je de 'probleemgebieden' een beetje verdoezelen. Draag bijvoorbeeld een doorzichtig doek om je middel als je over het strand loopt. Heel Ibiza en je vestigt niet de blik op je billen en benen.

Terug naar Advertorial