Menu
Met deze items creëer je meteen een taille!

Een zandloper figuur is een figuur waar de meeste vrouwen wel van kunnen dromen. Om deze droom een beetje te verwezenlijken zijn er vele manieren om je taille meer te accentueren waardoor het optisch toch lijkt alsof je een zandloper figuur hebt. Is sporten niet jouw favoriete bezigheid? Lees dan hier een aantal handige kledingtips, waardoor je meer taille kunt creëren.

1 – Draag een ceintuur of riem

Veel jurkjes zijn niet getailleerd waardoor je figuur niet altijd mooi tot haar recht komt. Voor een mooie taille zou je een riem op je je jurk kunnen dragen. Op deze manier gaat de aandacht regelrecht naar je taille! Er zijn verschillende riemen die je hiervoor zou kunnen gebruiken. Denk aan dikke of dunne riem, maar ook een suede riem die je gewoon zelf om je taille kunt strikken. Het leuke aan een suede riem is dat je er niet alleen een taille mee creëert, maar je ook meteen een leuk effect creëert door de strik. Verder kun je ook een ceintuur gebruiken. Soms zit er namelijk een ceintuur in de zelfde print al de jurk bij. Door deze mooi bij je taille te knopen creëer je ook meteen een taille!

2 – Draag een A-lijn rok of jurk

A-lijn rokken en jurken lopen onder wat wijder uit. Zo lijkt het alsof je optisch brede heupen hebt en een smalle taille. Om je taille nog meer te accentueren kun je een strakke top op je A-lijn rok dragen. Dit geldt ook voor een wijde pantalon. Doordat de wijde pantalon in je taille strak zit en wijdt naar onder loopt gaat de aandacht meteen naar je taille. Het enige wat je dus hoeft te doen als je een taille wilt creëren is wijde en strakke items met elkaar de combineren!

3 - Creëer bredere schouders

Bij een zandloper figuur zijn de schouders ongeveer even breed als je heupen. Als je smallere schouders hebt kun je ze optisch breder laten lijken door je schouders wat ‘opvulling’ te geven. Denk aan een blazer of top met schoudervulling of een top met pofmouwen. Ook een item met ruffles rondom de schouders geeft je schouders meer volume. Een ander perfect item voor brede schouders en een smalle taille is een blazerjurk. De blazerjurk heeft namelijk vaak schoudervulling en is vaak ook al gedetailleerd door de knopen of ceintuur rond de taille, ideaal dus!

4 - Draag een V-hals top

Een v-hals top hebben vele van jullie waarschijnlijk al in jullie kast liggen. Maar wat vele van jullie waarschijnlijk niet wisten is dat ook een v-hals top meer nadruk op je taille kan leggen. De v-hals wijst namelijk richting je taille en op deze manier gaat de aandacht vanzelf naar je smalle taille. Door de v-hals top vervolgens op een high waisted broek te dragen op hoogte van je taille, accentueer je je taille nog meer!

Terug naar Tips & Tricks