Menu
Mantelpak: zo draag je het!

Het mantelpakje is een echte statement geworden in de mode wereld. Het is een mode klassieker voor feminine maar krachtige vrouwen die sinds de jaren '80 ook keihard werken. De mannelijke kostuums nemen plaats voor het vrouwelijke mantelpakje en deze past dan ook perfect bij de moderne vrouw van vandaag.

The original

Het originele dames mantelpak bestaat uit een colbert, een blouse en daaronder een kokerrok. Door de jaren heen is het uiterlijk van het mantelpakje redelijk gewijzigd en zien we allerlei verschillende soorten variaties. Zo creëerde Coco Chanel een kort mantelpak met een slank en recht silhouet, en ontwierp Donna Karan hier weer een meer sexy versie van.

How to wear it

Het dragen van een mantelpak vereist dus 3 belangrijke onderdelen: je blazer, je kokerrok en de blouse voor er onder. Wil je het dames mantelpak dragen zoals origineel? Zorg dan dat je kokerrok en blazer een setje vormen. Hieronder komt een chique witte blouse met niet al te veel franjes. Om de outfit af te maken kleed je je mantelpak aan met prachtige hakken en een mooie tas voor erbij. Je kan er ook eens wat variatie in brengen door te kiezen voor een mantelpak van een ander soort stof. Denk als voorbeeld maar aan de mantelpakjes van Coco Chanel die gemaakt zijn van een prachtig tweed stofje.

Aaiko Larina blazer Aaiko Larina blazer v.a. € 116,97.- Bekijk product
MAICAZZ Haifa blazer MAICAZZ Haifa blazer v.a. € 55,99.- Bekijk product
MAICAZZ Blazer viva black MAICAZZ Blazer viva black v.a. € 59,98.- Bekijk product
HV Society Blazer hvspleun HV Society Blazer hvspleun v.a. € 104,95.- Bekijk product

De moderne versie

Niet alleen het mantelpakje is nog een populaire outfit, ook verschillende variaties hierop zien we nog zeer regelmatig terug komen. Hierbij kan je denken aan het mantelpakje combineren met een korte rok voor een wat speelsere look, of een blazer met een bijpassend broek (ook wel het broekpak genoemd, misschien wel de moderne opvolger van het mantelpakje).

Penn & Ink Pantalon s24c180 Penn & Ink Pantalon s24c180 v.a. € 97,30.- Bekijk product
Aaiko Pantalon searle shimmery Aaiko Pantalon searle shimmery v.a. € 97,97.- Bekijk product
Summum Pantalon 4s2641-10616 Summum Pantalon 4s2641-10616 v.a. € 90,97.- Bekijk product
Smalle riem dames bruin - Taillemaat 90 - Leren riem dames - Nette riem dames - Pantalon Smalle riem dames bruin - Taillemaat 90 - Leren riem dames - Nette riem dames - Pantalon v.a. € 16,95.- Bekijk product

How to wear it

Versie #1 Casual

Heb jij misschien al een mooie rok of colbert in de kast liggen? Dan kan je deze super leuk tot een mantelpakje combineren. Het leuke aan deze moderne variant is dat deze twee items niet eens per se bij elkaar hoeven te passen. Kleed het rokje en de colbert mooi aan met sieraden en hakken of misschien wel stoere laarsjes voor een totaal andere look geïnspireerd op het mantelpakje.

Versie #2 Change it up!

Ook al is dit misschien niet helemaal een mantelpak, is het toch een trendy en moderne variant van het mantelpakje. In plaats van het dragen van een lange of korte rok ruil je deze in voor een bijpassende pantalon. Kleed deze outfit vrouwelijk aan met een dun riempje in de taille en een paar hakken of kies voor een wat comfortabele variant met sneakers.

Copenhagen ! sneakers/lage-sneakers dames Copenhagen ! sneakers/lage-sneakers dames v.a. € 130,95.- Bekijk product
Veja ! sneakers/lage-sneakers dames Veja ! sneakers/lage-sneakers dames v.a. € 93,95.- Bekijk product
Hogan ! sneakers/lage-sneakers dames Hogan ! sneakers/lage-sneakers dames v.a. € 280,95.- Bekijk product
HOFF ! sneakers/lage-sneakers dames HOFF ! sneakers/lage-sneakers dames v.a. € 115,95.- Bekijk product

 

Terug naar Style tips