Menu
Mantelpak: zo draag je het!

Het mantelpakje is een echte statement geworden in de mode wereld. Het is een mode klassieker voor feminine maar krachtige vrouwen die sinds de jaren '80 ook keihard werken. De mannelijke kostuums nemen plaats voor het vrouwelijke mantelpakje en deze past dan ook perfect bij de moderne vrouw van vandaag.

The original

Het originele dames mantelpak bestaat uit een colbert, een blouse en daaronder een kokerrok. Door de jaren heen is het uiterlijk van het mantelpakje redelijk gewijzigd en zien we allerlei verschillende soorten variaties. Zo creëerde Coco Chanel een kort mantelpak met een slank en recht silhouet, en ontwierp Donna Karan hier weer een meer sexy versie van.

How to wear it

Het dragen van een mantelpak vereist dus 3 belangrijke onderdelen: je blazer, je kokerrok en de blouse voor er onder. Wil je het dames mantelpak dragen zoals origineel? Zorg dan dat je kokerrok en blazer een setje vormen. Hieronder komt een chique witte blouse met niet al te veel franjes. Om de outfit af te maken kleed je je mantelpak aan met prachtige hakken en een mooie tas voor erbij. Je kan er ook eens wat variatie in brengen door te kiezen voor een mantelpak van een ander soort stof. Denk als voorbeeld maar aan de mantelpakjes van Coco Chanel die gemaakt zijn van een prachtig tweed stofje.

b.young BYDANTA BLAZER Dames Blazer - Maat 40 b.young BYDANTA BLAZER Dames Blazer - Maat 40 v.a. € 79,95.- Bekijk product via bol.com
Kaffe KAsakura Blazer Dames Blazer - Maat 42 Kaffe KAsakura Blazer Dames Blazer - Maat 42 v.a. € 89,95.- Bekijk product via bol.com
Kaffe Jillian Blazer Dames Blazer - Maat 40 Kaffe Jillian Blazer Dames Blazer - Maat 40 v.a. € 51,83.- Bekijk product via bol.com
b.young BYPERLINA BLAZER Dames Blazer - Maat 36 b.young BYPERLINA BLAZER Dames Blazer - Maat 36 v.a. € 21,40.- Bekijk product via bol.com

De moderne versie

Niet alleen het mantelpakje is nog een populaire outfit, ook verschillende variaties hierop zien we nog zeer regelmatig terug komen. Hierbij kan je denken aan het mantelpakje combineren met een korte rok voor een wat speelsere look, of een blazer met een bijpassend broek (ook wel het broekpak genoemd, misschien wel de moderne opvolger van het mantelpakje).

trendy beige pantalon dames trendy beige pantalon dames v.a. € 39,95.- Bekijk product via bol.com
Donkerblauwe - Pantalon Dames (38) Donkerblauwe - Pantalon Dames (38) v.a. € 49,99.- Bekijk product via bol.com
Donkerblauwe dames pantalon (S) Donkerblauwe dames pantalon (S) v.a. € 49,99.- Bekijk product via bol.com
WE Fashion Dames flared pantalon WE Fashion Dames flared pantalon v.a. € 70,00.- Bekijk product via bol.com

How to wear it

Versie #1 Casual

Heb jij misschien al een mooie rok of colbert in de kast liggen? Dan kan je deze super leuk tot een mantelpakje combineren. Het leuke aan deze moderne variant is dat deze twee items niet eens per se bij elkaar hoeven te passen. Kleed het rokje en de colbert mooi aan met sieraden en hakken of misschien wel stoere laarsjes voor een totaal andere look geïnspireerd op het mantelpakje.

Versie #2 Change it up!

Ook al is dit misschien niet helemaal een mantelpak, is het toch een trendy en moderne variant van het mantelpakje. In plaats van het dragen van een lange of korte rok ruil je deze in voor een bijpassende pantalon. Kleed deze outfit vrouwelijk aan met een dun riempje in de taille en een paar hakken of kies voor een wat comfortabele variant met sneakers.

Witte sneakers voor dames Witte sneakers voor dames v.a. € 125,00.- Bekijk product via bol.com
Witte sneakers voor dames Witte sneakers voor dames v.a. € 125,00.- Bekijk product via bol.com
Witte sneakers voor dames Witte sneakers voor dames v.a. € 125,00.- Bekijk product via bol.com
Witte sneakers voor dames Witte sneakers voor dames v.a. € 135,00.- Bekijk product via bol.com

 

Terug naar Style tips
Geschreven door:
Michèl
Michèl

Ik ervaar fashion als een vorm van zelfexpressie. Je individualiteit vinden, definiëren en omarmen. You are what you wear, right?