Menu
Love your curves!

Ben jij gezegend met prachtige rondingen? Verberg ze niet, wees er trots op! Vrouwen met curves denken vaker dat ze hun lichaam moeten bedekken met bijvoorbeeld oversized truien, maar niet is minder waar! Je rondingen mag je best laten zien! Wij hebben hieronder voor jou een aantal tips waarmee jij je rondingen op hun mooist kan showen!

Goed passend ondergoed

Misschien wel het allerbelangrijkste bij vrouwen met curves is het juiste ondergoed. Vooral als je dus wat meer aansluitende kleding erboven gaat dragen. Een goed passende bh bijvoorbeeld kan je hele lichaamsvorm veranderen! Wat ook kan helpen is shapewear. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het jurkje of topje wat je aanhebt net wat gladder zit en daardoor beter past én uitziet!

Let op maten en materialen

Let op dat je altijd past. En als je online shopt, zorg dan dat je je afmetingen kent of dat de webshop een goed retourbeleid heeft. Goed passende kleding ligt niet alleen aan het ondergoed, de maat moet natuurlijk ook kloppen. Te klein of te groot zal er nooit zo goed uit zien als iets wat perfect past. Mocht je iets heel graag willen maar past het net niet perfect (te groot), kun je het door een kleermaker laten bewerken. Ook is het misschien een goed idee om te letten op de materialen die je shopt. Curves zien er namelijk beter uit in stevigere materialen. Satijn, lycra en polyester zijn materialen die je wellicht beter kunt vermijden. Mocht je ergens een hobbeltje of bobbeltje hebben, laten deze materialen dat direct zien!

De juiste stijlen kiezen

Als je brede heupen hebt, maar je bovenlichaam is petite, dan heb je balans nodig. Die creëer je door een blazer (met schoudervullingen) of een off the shoulder topje boven een skinny jean te dragen. De proporties gaan dan meer kloppen. Ook gaat je taille er dan nog smaller uitzien, waardoor je curves optimaal te zien zijn!

Een mooie maar simpele outfit voor een curvy girl is een high waisted skinny jean met een mooie bodysuit. Afhankelijk van het soort bodysuit dat je kiest, kun je van heel sexy tot lekker casual gaan.

Wil je specifiek je taille benadrukken? Een A-lijn rokje of jurkje is dan perfect. Deze zit mooi strak in je taille en loopt dan uit bij de heupen. Tevens bedekt een A-lijn ook een buikje dat je wellicht wilt verbergen. Een wrapdress of bloesje hebben een soortgelijk effect. Door de vorming wordt je taille mooi geaccentueerd.

Wees niet bang voor kleur of prints

Veel vrouwen zullen denken dat als je wat meer rondingen hebt, je alleen zwart moet dragen. Black is slimming. Zwart kleedt inderdaad af, maar dat betekent niet dat je nooit iets in een leuk kleurtje of met een toffe print kunt dragen. De pasvorm en stijl van het item betekenen namelijk veel meer! Zolang de stijl van het item jouw lichaam complimenteert, en het uiteraard goed past, kun je gerust een bloemenprintje of iets knalgeels aan doen! Een blokjespatroon staat bijvoorbeeld heel mooi op een curvy body, omdat de blokjes vormen krijgen waardoor jouw lichaamsvorm meer op gaat vallen!

Hieronder hebben wij wat top items voor de curvy girls onder ons verzameld om het allemaal wat makkelijker te maken! Happy Shopping!

Terug naar Style tips