Menu
Lente/zomer trend 2021: De zijde sjaal!

Dé accessoire op het gebied van mode wat we de laatste tijd erg veel terug zien komen is de zijde sjaal. Deze sjaal wordt gebruikt voor verschillende doeleinden zoals een haar accessoire of als top. In deze blog gaan we je alles vertellen over deze trend!

Zijde sjaal

De zijde sjaal is eigenlijk een grote doek wat in verschillende maten verkrijgbaar is. Wanneer we kijken naar deze trend is het niet per se nodig om een sjaal te kopen van echt zijde. Zo zijn er ook genoeg sjaals die van een vergelijkbaar materiaal zijn gemaakt en een stuk goedkoper zijn. Wat opvallend is dat veel vrouwen kiezen voor een lux merk als het gaat om de ‘zijde sjaal’. Zo kiezen ze bijvoorbeeld voor Gucci of Louis Vuiton. Je zou zeggen waarom zou je zo’n dure sjaal kopen terwijl er ook goedkopere zijn, maar eigenlijk is het best wel slim. De sjaal is namelijk te gebruiken voor verschillende looks. Zo hoef je bijvoorbeeld geen dure top te kopen van een lux merk maar kun je dus ook voor de zijde sjaal kiezen waar veel meer looks mee te maken zijn. Op deze manier ben je juist best voordelig uit!

Headscarf

De headscarf is op dit moment een van de populairste looks wat je met de zijde sjaal kunt maken. Zo vouw je de sjaal in een punt en knoop je het vervolgens om je hoofd heen. Je kunt je outfit op deze manier wat speelser maken en meer laten opvallen. Het is daarom het leukst als je voor een sjaal kiest die wat meer opvallendere kleuren heeft.

Top

Naast de headscarf is het ook erg populair om van een sjaal een top te vouwen. De bekendste top op dit moment is wanneer je de sjaal in een punt vouwt en vervolgens achter op de rug knoopt. Zo zie je aan te voorkant dus de punt en achter op de rug een knoop wat een erg leuk effect geeft. Verder heb je nog veel andere mogelijkheden om een top te creëren met de sjaal. Vouw er daarom op los tot de meest leuke looks!

Aan je tas

Verder kun je naast de sjaal als top, headscarf of natuurlijk als sjaal te gebruiken ook de sjaal om je tas heen knopen. Dit hebben we al bij verschillende celebraties terug zien komen. Hierbij is de sjaal dus om een hengsel van de tas is gebonden. Zo hoef je de sjaal dus niet perse in je kleding te verwerken maar kun je ook je tas ermee opleuken!

Zijden sjaal met geometrische motieven Zijden sjaal met geometrische motieven v.a. € 60,00.- Bekijk product via bol.com
Zijden Sjaal met Luxe Patroon – Zilver & Zwart – Sjaal Dames – Herfst & Winter Sjaal – 180*90 cm Zijden Sjaal met Luxe Patroon – Zilver & Zwart – Sjaal Dames – Herfst & Winter Sjaal – 180*90 cm v.a. € 24,95.- Bekijk product via bol.com
Kleine Dames Sjaal - Rood Zwart Zebra - Zijden Sjaal - Bandana - 47*47 cm - Cadeau voor Dames Kleine Dames Sjaal - Rood Zwart Zebra - Zijden Sjaal - Bandana - 47*47 cm - Cadeau voor Dames v.a. € 17,95.- Bekijk product via bol.com
Beige zijden sjaal met geometrisch zwart patroon Beige zijden sjaal met geometrisch zwart patroon v.a. € 60,00.- Bekijk product via bol.com

Terug naar Trend watch