Menu
Lente- en zomertrends 2019

Ook al is het nog super koud buiten, we denken natuurlijk wel al aan de lente en zomer. De mode voor de lente en zomer 2019 blijft een tweedeling vertonen: aan de ene kant streetwear, aan de andere kant vrouwelijke creaties. Vraag je je af welke dameskleding en schoenen in het voorjaar in de kledingwinkels zullen hangen? Lees dan vooral verder. Dit worden de modetrends voor de lente/zomer 2019!

Neon

De trend 'neon' is een van de modekleuren voor dit voorjaar die niet mogen missen in je kledingkast. Modemerken als Balenciaga, Calvin Klein en Prada zijn begonnen met deze neonkleuren en nu volgen steeds meer merken dit op. Felle kleuren zijn helemaal in en je kunt veel van die felle kleuren met elkaar combineren. Oranje is dé favoriete kleur dit jaar. We love it!

Wielrennersbroekje

Geloof het of niet: een trend van dit voorjaar is het wielrennersbroekje. Vorig jaar was de fietsbroek al bij een aantal mensen te zien, maar nog niet iedereen was ervan overtuigd. In 2019 zal deze broek moeilijk te missen zijn! Hoe draag je hem dan? In combinatie met een blouse, blazer of lange, wijde tops.

Uniformen

De uniformen: elk seizoen zie je deze trend weer voorbijkomen. Dit voorjaar zie je de uniformen in een combinatie van modern military en safari chic in de kleur khaki of legergroen. Denk dan aan: jassen en blousejes met grote zakken, stoere jumpsuits en aangesnoerde broeken.

Franjes en ruches

Deze trend is op jouw lijf geschreven als jij van vrouwelijke creaties houdt. De franjes en ruches geven een wat romantische uitstraling; of het nou gaat om shirtjes, jurkjes of blousejes.

Grote pofmouwen

De 'pofmouwen' zijn mouwen die zeer wijd zijn in het midden. De pofmouwen waren al bij een aantal ontwerpers te zien in de nieuwe collecties van komend seizoen. Deze mouwen zie je dit voorjaar in verschillende lengtes en tussenvormen.

Denim

Denim is een blijvende modetrend. Ook dit voorjaar is ie weer helemaal in. De skinny jeans is langzamerhand minder populair aan het worden, terwijl de wijde, brede broeken, uit de jaren '90 en '00, weer helemaal in de mode komen. Deze trend geeft je alledaagse look een upgrade!

Tie dye/Dip dye

De tie dye/dip dye stoffen kunnen, net zoals de neon trend, niet ontbreken in je garderobe! Tie dye is het effect dat je krijgt door een stof samen te binden en dan te verven. Doordat het resultaat er telkens anders uitziet, krijg je een super gaaf effect.

Platte schoenen

Platte schoentjes verschijnen ook veel in de nieuwe collectie. Deze schoenen kun je overal wel onder dragen: rokken, broeken en jurkjes. Jurkjes combineren met sneakers is ook dit jaar weer helemaal in!

Oversized

Oversized kleding is het nieuwe zwart. Zowel de bovenstukken als de onderkant mag eraan geloven. Een oversized blazer staat bijvoorbeeld super leuk op een strakke kokerrok of jeans. Houd je van wijde broeken, combineer deze dan met een wijd jasje of een tuniek.

Terug naar Trend watch