Menu
Lange blazers: 6 keer hoe draag je lange blazers

Tegenwoordig zie je ze overal: lange blazers. Dat is wel te begrijpen, de lange blazer is namelijk chic, sportief, tijdloos en stijlvol en past dus in de garderobe van iedere vrouw. Je kunt de lange blazer het hele jaar door dragen en het gaat daarbovenop ook nog eens nooit uit de mode. Meestal zie je de lange blazer in een subtiele kleur zoals bijvoorbeeld grijs of zwart. Maar de blazer is in alle kleuren en bedrukt met de meest uiteenlopende prints te vinden. Wanneer je een statement wil maken kun dus je ook eens voor een felle kleur of een lange blazer met een drukke print gaan. Kies een kleur lange blazer die past bij je huidskleur en je haarkleur zodat je er nog knapper uitziet! Maar hoe draag je de lange blazer nu eigenlijk? Lees het in deze blog!

#1 Op een rokje

Combineer het vrouwelijke van een rokje met het mannelijke van een lange blazer om een contrast te creëren. En geloof ons, dat contrast staat super mooi! Het maakt niet uit of je voor een lange of korte rok gaat, je lange blazer past bij beide. Maak je outfit compleet met een paar stoere boots of juist met een nette hak. Zo zal je ervoor zorgen dat je gekleed bent in een outfit die je niet zo heel vaak ziet, maar hierdoor des te leuk is!

#2 Op een jeans

Ook voor een sportieve look kun je de lange blazer prima gebruiken. Combineer je blazer met een jeans, top en leuke gympen en je outfit is compleet. Je creëert binnen no-time een outfit die lekker zit en er ook nog eens leuk uitziet. Hiermee is deze outfit perfect voor een dag in de stad of in het park. Houd je niet zo van een sportieve look? Draag dan je lange blazer met een skinny jeans en een paar high heels of enkellaarsjes voor een meer sophisticated look.

#3 Over een blouse

Door een lange blazer op een blouse te dragen creëer je een stijlvolle, casual look. Als je bang bent dat je outfit té casual wordt, kun je je lange blazer en de blouse combineren met een nette pantalon, die misschien zelfs bedrukt is met een printje. Je kunt kiezen voor een subtiele witte blouse, maar een blouse met een printje zal je outfit net iets meer pit geven. Het voordeel van het dragen van een lange blazer over een blouse is dat je je in laagjes kleed. Dit wil zeggen dat je gemakkelijk je lange blazer uit kunt doen wanneer je het warm hebt, maar ook aan kunt doen wanneer je het koud hebt. Ideaal dus!

#4 Als pak

Draag je lange blazer gecombineerd met een broek in dezelfde kleur en je ziet eruit als een echte powervrouw. Het pak is en blijft in de mode en geeft een hele chique uitstraling. Het is de perfecte outfit voor naar kantoor, maar ook tijdens een etentje zal het pak niet misstaan. Stem de kleur of print van je pak af op je plannen zodat de lange blazer en de broek hier perfect bij passen! Een extra voordeel van het pak is dat je de lange blazer en de broek ook los van elkaar kunt dragen. Hierdoor heb je door het kopen van een pak niet één, maar meerdere leuke outfits.

#5 Als jurk

Een ietwat nieuwere trend is om je lange blazer als jurk te dragen. Dit zorgt voor een hartstikke sexy look. Je lange blazer wordt je nieuwe lievelingsitem om te dragen naar een feestje of naar een etentje! Bang dat je taille verdwijnt wanneer je je lange blazer als jurk draagt? Accentueer dan je taille met een ceintuur zodat je figuur nog mooier uitkomt.

#6 Als jas

Wanneer het iets warmer is kun je jouw lange blazer ook prima als jas dragen! ‘s Ochtends is het vaak nog ietwat te koud om in je zomerse outfit de deur uit te gaan, en ook ‘s avonds wanneer je lekker aan het genieten bent op een terrasje kan het nog wel eens afkoelen. Draag dan je lange blazer als jas, het is niet alleen praktisch maar ziet er ook nog eens super stijlvol uit!

Terug naar Style tips