Menu
Krakende schoenen? Zo los je het op!

Wat te doen.. tegen een krakende schoen? We weten allemaal wel hoe verschrikkelijk irritant het is, die piepende schoenen door elke gang waar je komt. Werkelijk iedereen stoort zich er aan en je kan er voor je gevoel niks aan doen. Gelukkig zijn er wel degelijk manieren om jouw krakende schoenen te verhelpen, en die delen wij maar al te graag met je. Na de volgende tips zul jij dus nooit meer die irritante piep horen!

Hoe kan het nou dat schoenen piepen of kraken?

Wij zijn er precies achter gekomen wat nou zo'n vervelend piepgeluid veroorzaakt. Het heeft namelijk te maken met wrijving van de schoenzool met de inlegzool. Het geluid wordt nog meer versterkt als de schoen of zool vochtig is geworden, dus als je bijvoorbeeld door de regen hebt gelopen met deze schoenen. Meestal beginnen mensen dan ook pas het gepiep te merken, erg vervelend! Maar wat doe je er nou aan?

De oplossing

De eerste stap is om even goed te luisteren vanuit welk punt het geluid precies komt, is dit voor bij de neus, of juist bij je hak? Dit doe je door even goed op en neer te wiebelen met je hele voet in de schoen. Zet eventueel een stapje naar voren... en een stapje terug, je kent het wel. Pak vervolgens wat talkpoeder en strooi het poeder tussen de zolen. Meestal kun je de binnenzool omhoog tillen en kun je het er precies tussen strooien. Dit gaat vooral erg gemakkelijk bij instappers en sneakers. Gaat dit niet, wrijf dan het poeder in de rand van de schoenzool. Is het nou de zool zelf die piept? Wrijf dan het poeder in de zool bij de naad.

Tip: heb je geen talkpoeder binnen handbereik? Probeer dan babypoeder, bakpoeder of gewoon maïzena, dit werkt net zo goed!Terug naar Tips & Tricks
Geschreven door:
Michèl
Michèl

Ik ervaar fashion als een vorm van zelfexpressie. Je individualiteit vinden, definiëren en omarmen. You are what you wear, right?