Menu
Koopgids voor rokken

Rokken hebben al lang geen super girly imago meer. Er zijn natuurlijk een hoop rokken die heel vrouwelijk staan, maar zelfs met deze rokken kan je een minder meisjesachtige outfit stylen. Het kledingstuk is verkrijgbaar in allerlei modellen, lengtes en stoffen. Rokken kan je vrijwel het hele jaar door dragen. Zowel in de zomer als in de winter. En het is geschikt voor alle gelegenheden.

Spijkerrokken

Denim is en blijft een van de meest geliefde stoffen ter wereld. Het is daarom ook niet gek dat spijkerrokken razend populair zijn. Spijkerrokken zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen. Vroeger werd de hulp van de schaar wel eens ingeschakeld om de rok een stukje korter en een tikkeltje gewaagder te maken. Inmiddels is dat niet meer nodig. Het spijkerrokje is terug van weggeweest. Deze keer zie je hem zowel kort als lang in het straatbeeld. Een maxi spijkerrok is ideaal voor een stoere bohemian look. Wil je liever een chique look? Ga dan voor een korter spijkerrokje. Korte rokjes zijn ook ideaal voor een grunge look. Een spijkerrok combineren kan op eindeloze manieren. En wat dacht je van rokken waarop aan de voorkant een rij knopen als decoratie dient? Super stylish!

Kokerrokken

Een kokerrok is een van de velen items die nooit uit het modebeeld zal verdwijnen. Je kan het item namelijk het hele jaar door dragen voor verschillende gelegenheden. Een kokerrok combineren tot de perfecte outfit kan op diverse manieren. Je kan een kokerrok super girly dragen of er juist een stoere look van maken. De rok is ook zeker geschikt voor de werkvloer. Het is vaak de stof en de kleur die het verschil maken. Een zwarte faux leather rok is namelijk enorm stoer, maar minder geschikt voor een girly look. Een groot voordeel van de kokerrok is dat het je vrouwelijke vormen mooi accentueert. Omdat deze rok wat hoger gedragen wordt, lijken je taille smaller en benen juist langen. En als kers op de taart krijgen je billen een extra ronde vorm.

Maxi rokken

Een hele tijd geleden waren maxi rokken onder jonge vrouwen een no-go. Het had een oubollig imago en was totaal niet sexy. Inmiddels weten we wel beter! Het kledingstuk heeft vaak genoeg bewezen dat het oubollig imago totaal onterecht is. Er zijn namelijk een hoop trendy looks met maxi rokken mogelijk. Let maar eens op wanneer je in de zomer een festival bezoekt. Er zullen gegarandeerd een hoop maxi rokken te spotten zijn. Vooral de varianten met dierenprintjes en ruches zijn dan enorm populair. Maar ook voor chiquere gelegenheden of een aangename zomeravond met vriendinnen is de maxi rok een geschikt kledingstuk. Ben je niet zo girly en voel jij je fijner in een sporty look? Lucky you! Er zijn meer dan genoeg sportieve, stoere maxi rokken verkrijgbaar. Met toffe sneakers is jouw outfit al snel compleet.

A lijn rokken

De a-lijn rok heeft haar naam te danken aan haar ‘A’ vorm. Het rokje laat jouw vorm op z’n mooist uitkomen. Het legt namelijk accent op de taille en loop naar beneden iets wijder uit. Om een zandloperfiguur te creëren kan je de voorkant van je top in de rok steken. Op deze manier komt jouw figuur het mooist tot zijn recht. A lijn rokken zijn terug van weggeweest in de rokken categorie. Er zijn A lijn rokken voor elke stijl. En het ideale is dat je deze het hele jaar door voor alle gelegenheden kunt dragen! Zowel tijdens de warme als koudere dagen. Voor de zomerdagen zijn er een hoop a lijn rokken verkrijgbaar in soepele, luchtige stoffen. Zo houd jij het lekker koel en hoef je niet in te leveren op stijl. Een korte denim a-lijn rok doet het ook altijd goed. In de zomer lekker met de benen bloot en tijdens de koude dagen in combinatie met een dikke panty of maillot!

Tule rokken

Als we het hebben over romantische fashion dan hebben we het al snel over tule rokken. Het item geeft je gelijk een sprookjesgevoel. Dit betekend niet dat tule rokken gelijk staan aan een zoetsappige look. De rok kan juist heel chique staan! Combineer het met mooie pumps, sieraden en een clutch en jij hebt de outfit voor je chique gelegenheden compleet. Ook als je aan edgy kledingstijl hebt, kan deze rok onwijs tof zijn. Zelfs de zalm of perzik kleurige variant. Wat dacht je van faux leather details of hier en daar wat studs/spikes? Of draag er een stoer T-shirt van een rock band op! Voor elke style is er een geschikte tule rok te vinden. Wil je zelf een tule rok outfit stylen? Lees dan voor meer inspiratie onze blog!

Plissé rokken

Een plissé rok is een langere rok met plooien. Behalve dat de rok erg stylisch is, zit de plissé rok ook nog eens erg comfortabel en heeft het nog veel meer andere voordelen. Zo kun je de plissé rok zowel in de zomer als in de winter dragen en kun je het vrijwel met alles combineren. Ook is de plissé rok voor elke gelegenheid en kun je je outfit zowel classy als casual maken.

Strakke rokken

Wat voor figuur je ook hebt, iedereen kan een strakke rok dragen. Het maakt niet uit als je iets voller bent of brede heupen hebt. Zo hebben wij voor je opgezocht welke strakke rok bij welk figuur past. Het is namelijk wel de bedoeling dat de rok mooi aansluit bij je lichaam en dat je je er zelf fijn in voelt. Zo heb je verschillende lichaamsvormen als een zandloper, appel, peer, bokaal en pilaar. Bij elk figuur past weer een andere perfecte strakke rok.

Taillerokken

Rokjes hebben vaker een hoge taille. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een plooirokje. Een taillerokje kan soms best een struggle zijn om te combineren. Ze geven wij je een aantal handige tips hiervoor. Kies voor een blanco, oversized sweater. Doordat de sweater oversized is, wordt jouw taille mooi benadrukt. Combineer dit vervolgens met een leuke mantel of blazer en maak het af met mooie accessoires, zoals een leuke riem en schoudertas. Zo ben jij helemaal klaar om stijlvol de deur uit te gaan.

Wikkelrokken

Wikkelrokken zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Dit vrolijke en veelzijdige rokje is ideaal in de zomer, maar geeft je ook een speelse look tijdens de winterdagen. Ga jij voor classy, office casual of boho chic? Het kan allemaal met de lange wikkelrok. Van panter printjes tot zijde stoffen en van upstylen tot downstylen. De lange wikkelrok is een echte parel die niet mag ontbreken in de garderobe van de hedendaagse fashionista. Match het met een simpele top of zelfs een coltrui. Na het lezen van onze blog struin jij direct het internet af op zoek naar hét wikkelrokje voor jou.

Terug naar Kleding koopgids