Menu
Koopgids voor jurken

Er is bijna geen een kledingstuk zó veelzijdig als een jurk. Jurken kan je namelijk vier seizoenen per jaar dragen. Luchtige zomerjurkjes voor de warme dagen of een gebreide jurk voor de koude winter dagen. Naast het feit dat je jurken het hele jaar door kan dragen, zijn ze ook nog eens geschikt voor elke gelegenheid. Denk maar aan een casual overhemdjurk, een cocktail jurk voor een feestje of een strandjurk. Jurken zijn makkelijker te combineren, (meestal) comfortabel en vrouwelijk.

Feestjurken

Voor een feest wil je er natuurlijk op en top uitzien. Meestal is dit dé gelegenheid voor een nieuwe outfit. Dames kiezen dan vaak voor een feestjurk. Binnen de categorie feestjurken vallen steeds meer type jurken. Je hebt feestjurken is verschillende designs, prints, stoffen en lengtes. Er zit bijvoorbeeld verschil in een lange galajurk of een korte cocktailjurk. Galajurken zijn geschikter voor formele gelegenheden terwijl je een cocktailjurk ook tijdens een avondje stappen kan dragen. Vaak hebben feestjurken een opvallend detail. Denk hierbij aan slits of asymmetrische vormen. Ook wordt er vaak voor een luxe uitziende stof of feestelijke decoratie gekozen. Velvet, zijde en polyester zijn veel gebruikte stoffen voor deze soort jurken. Maar denk ook aan sequins of totally embellished feestjurken.

Cocktailjurken

Cocktailjurken zijn korter dan andere jurken. Hierdoor krijgen de leukste cocktailjurkjes een speelse en sexy look zonder ook maar een tikkeltje ordinair te zijn. De jurkjes zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en stoffen. Daardoor is er altijd een cocktailjurk te vinden die bij jou past. Cocktailjurken zijn perfect voor minder formele evenementen. De jurken zijn gemaakt van high-end stoffen zoals bijvoorbeeld kant of satijn. Door het sexy imago van de cocktailjurk is het item perfect om je mooie benen te laten zien. Er is geen reden om bescheiden te zijn, maar zorg er voor dat ook niet tóó much is. Het is een elegant item waarin jij je vrouwelijkheid extra kan benadrukken.

Gebreide jurken

Naast het feit dat gebreide jurken ideaal zijn voor de koudere dagen, is er een gebreide jurk voor elk seizoen! Tijdens de winter is een gebreide jurk knus en houdt het je lekker warm. Plus het is ook nog eens super modieus. Ook voor het voorjaar zijn gebreide jurken zeer geschikt. Dit is dé oplossing wanneer het nog iets te fris is voor een ‘normale’ jurk, maar je wel je benen wil showen. Als je liever niet te veel huid laat zien, kan je de jurk ook dragen met een panty of maillot eronder. Een ander pluspunt aan gebreide jurken is namelijk dat het zowel casual als zakelijk gedragen kan worden. Je hebt de jurken in dikke texturen en dunnere texturen zodat er altijd een tussen zit voor elk seizoen.

Overhemdjurken

Zoals de naam al verraad, zijn overhemdjurken een combinatie van een overhemd en een jurk. Samen vormt het één geheel. De bovenkant heeft de details van een blouse, denk hierbij aan een kraag of knoopjes. Alleen de onderkant heeft de lengte van een jurk. Meestal vallen overhemdjurken tot net boven of net onder de knieën. Het grootste voordeel van een overhemdjurk is dat het vrijwel bij ieder figuur past. Over het algemeen zit een overhemdjurkje wat losser waardoor het een flatteus effect krijgt. Vrijwel elk denkbaar overhemd is ook te verkrijgen als een overhemdjurk variant. Denk aan diverse kleuren, modellen en prints.

Wikkeljurken

Wikkeljurken staan iedereen mooi. De wikkeljurk geeft jouw figuur namelijk gelijk een bost. De wikkeljurk zorgt voor mooie, vrouwelijke rondingen of maakt je taille juist een stukje smaller. Of je nou lang, kleiner, wat forser of dunner bent, wikkeljurken zijn een super goede keuze. De jurk is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Dit komt goed uit want een wikkeljurken zijn perfect voor zomerse gelegenheden. Het is een veelzijdige jurk waarmee je alle kanten op kant. Denk aan een festival of een chique gelegenheid. Er zijn lange varianten voor de frissere dagen, maar je hebt natuurlijk ook korte wikkeljurkjes voor de zomer! Handig voor een dagje strand want je kan er gewoon je bikini onder dragen. Of wat dacht je van een soepel vallende wikkeljurk? Hartstikke leuk voor feestjes of festivals, de jurk swingt dan lekker mee met jouw dansmoves.

Skaterjurk

Bij een skaterjurk zal skateboarden vast de eerste sport zijn waar je aan denkt. Deze associatie is niet helemaal juist. De skaterjurk is namelijk overgenomen van schaatskleding. Prachtige schaatspakjes met rokjes eronder waren de inspiratie voor deze jurk. Je kan een skaterjurk herkennen aan een nauwsluitende body en een wijd uitlopende rok. Het item heeft een hoge taille waardoor je benen langer lijken. Dankzij de A-lijn is de jurk voor ieder figuur een goede keuze. Met een skaterjurk creëer je een zandloperfiguur. De taille oogt smaller en je rondingen worden juist geaccentueerd. Een skaterjurk combineren kan op verschillende manieren. Het is zowel stoer maar vrouwelijk als chique als casual. Met een skaterjurk kan jij alle kanten op.

Avondjurk

Het vinden van een jurk kan soms al een hele opgave op zich zijn. Laat staan het vinden van de perfecte avondjurk. Er zijn allerlei manieren om een perfecte avondjurk te vinden. Ten eerste het slim om te kijken naar je lichaamsvorm. Zo zul je zien dat bij elke lichaamsvorm een andere jurk het mooist staat. Ten tweede is het slim om te kijken naar de gelegenheid en daar je jurk op aan te passen. Is het bijvoorbeeld formeel of informeel? Ten derde is het slim om te kijken naar de stof van de jurk. Kijk bijvoorbeeld als je veel moet zitten of de stof snel kreukelt ja of nee. En als de laatst kies de juiste kleur. Kijk naar de formaliteit van de gelegenheid maar ook naar je huidskleur en je haarkleur.

Lange jurken

Een lange jurk is een item dat voor bijna elke gelegenheid wel geschikt is. Vaak zie je dat deze jurken gecombineerd worden met een paar hoge hakken. Wil je liever geen hakken dragen? Dit is zeker mogelijk! Je kunt je outfit namelijk zo casual of classy maken als je zelf wilt. Dit doe je door de lange jurk op verschillende manieren te combineren. Denk hierbij aan een paar leuke laarzen. Op deze manier maak je je outfit gelijk wat stoerder. Je kunt er ook voor kiezen om je lange jurk te combineren met loafers of sandalen. Zo is je outfit meteen lekker zomers. Maak je outfit vervolgens af met de juiste accessoires en je bent helemaal ready to go!

Casual jurken

Een casual is een breed begrip waar vele soorten jurken onder vallen. Denk hierbij aan een basic T-shirt jurk, een overhemd jurk of een overslagjurk. Je kunt met de casuel jurk allerlei kanten uit gaan en het met van alles combineren. Draag er bijvoorbeeld leuke accessoires op. Hou je van subtiel of hou je van opvallend? Mix en match er op los en kijk wat jij het leukste vindt staan. Natuurlijk horen er bij een jurk ook een paar leuke schoenen. Sneakers, sandalen, biker boots, espadrilles, bijna alle schoenen staan leuk bij de casual jurk.

Sweater dress

De sweater dress is een item wat niet alleen erg comfortabel zit maar ook nog eens erg stylisch kan staan. Het ligt er maar net aan hoe je deze jurk combineert. Zo zie je dat Ariana Grande, het icoon van de comfy sweater dress, deze jurk erg veel draagt. Ze combineert deze jurk vaak met over knee laarzen en een mooie schouder tas. Maar niet alleen Ariana Grande staat bekend om het dragen van de sweater dress. Zo draagt Haily Bieber, de vrouw van Justin Bieber, vaker de chique sweater dress. Zo combineert ze deze jurk vaak met over the knee laarzen, een lange jas en een leuke handtas.

Spijkerjurken

Denim is een stof die niet meer weg te denken is uit het straatbeeld. Eigenlijk heeft bijna iedereen wel iets van een spijkerstof in zijn of haar kast liggen. Zo zijn er naast spijkerbroeken ook spijkerjurken. Hiervan heb je vele kleuren en modellen. Denk hierbij aan de oversized denim overhemdjurk, de denim cami-jurk, de demin jurk in jacklook en de denim overgooier. Je hoort het al, genoeg keus! Er zit altijd wel een mooie spijkerjurk voor jou tussen.

Kerstjurken

De feestdagen komen weer dichterbij en dat betekend dat er weer een kerstjurk kan worden aangeschaft. Met de feestdagen mag je ook weer extra uitpakken met je kleding. Er zijn verschillende kerstjurken waarvoor je kunt gaan. Denk hierbij aan een mooie glitter, fluwele, kante, satijne jurk of misschien ook wel een little black dress. Combineer deze jurken vervolgens met de mooiste accessoires, zoals nette sieraden en een prachtige tas of clutch!

Leren jurken

Het materiaal leer is iets wat in bijna elke vrouw haar kast te vinden is. Is het geen leren broek of rok is het wel een leren jurk. Leren jurken zie je de laatste tijd steeds meer terug komen. Zo zijn hier veel verschillende soorten van te vinden in de winkels. Zo heb je nep, vegan en echt leer, maar ook allerlei leuke kleuren. Zo hoef je niet altijd voor zwart te gaan maar kun je ook voor een andere kleur gaan als donker rood of groen. Dit zijn subtiele kleuren die net zoals zwart erg tijdloos zijn en waar je dus jarenlang van kunt genieten.

Maxi dress

De zomer komt steeds dichterbij en dat betekend dat eindelijk de jurkjes weer de kast uit mogen. Zo zijn maxi dresses tijdens de warmere dagen ideaal. Maxi dresses zijn namelijk erg luchtig, gemakkelijk te combineren en erg veelzijdig. Zo kun je de maxi dress combineren met een leuk jasje, een mooie riem, schoenen in de stijl die je maar wilt en en een mooie hoed. Je kunt met de maxi dress de outfit zo casual, stoer, chique en zomers maken zoals je zelf wilt. Lees in dit artikel een paar handige tips!

Galajurken

Of je nu een eindexamen hebt of de dresscode galajurken ontvangt voor een feestje, het blijft een speciale gelegenheid. Een nieuwe, mooie jurk uitzoeken is dan ook een must. Ga jij voor een korte of lange galajurk? En in welke kleur straal jij het meest? Denk jij aan een lichtblauwe jurk met glitters, of juist een lange, slanke zwarte galajurk? En wat voor accessoires draag je bij welke jurk? Er zijn veel zaken om rekening mee te houden bij het uitkiezen van je galajurk. Jezelf goed oriënteren is daarom ook uiterst belangrijk. Daarbij is het verstandig om een gala jurk te kiezen waar jij jezelf goed in voelt, dan straal je toch het meest.

Glitterjurk

Het festivalseizoen komt steeds dichterbij en dat betekent dat we weer mogen uitpakken met onze outfit. Een outfit waarmee je echt de show gaat stelen is de glitterjurk. De glitterjurk kun je op verschillende manieren stylen tot een echte festival outfit. Zo kun je er leuke boots, sneakers, een jasje maar ook je make up look erop aanpassen. Lees in deze blog hoe je de glitterjurk helemaal festivalproof kunt maken en laat je inspireren!

Kanten jurken

Kanten jurken zijn ontzettend universeel en kun je eigenlijk voor elke gelegenheid dragen. Met kanten jurken kun je een feestlook, een schattige stijl, een stoere stijl en een mysterieuze look creëren. Ze zijn dan ook een must-have voor iedere vrouw. Draag ze in combinatie met mooie schoentjes, een glitterpanty en een bijpassend tasje naar een feestje. Of combineer een sexy zwarte kanten jurkje met een leren jack en stoere boots voor een prachtig en speels contrast. Kortom, wat jouw stijl ook is, je maakt hem met kanten jurken.

Terug naar Kleding koopgids