Menu
Koopgids voor Jeans

Als er een kledingstuk is dat zowel bij vrouwen als bij mannen gegarandeerd in de kast hangt dan is het wel de jeans. De eerste jeans werden gebruikt als werkbroeken door mijnwerkers en cowboys. Tegenwoordig zijn jeans geschikt voor vrijwel elke gelegenheid. Een goede jeans kan namelijk de basis zijn van verschillende outfits. Het item kan vrijwel met elk bovenstuk gecombineerd worden. Wat je ook wil uitstralen, met jeans kan je elke look creëren. Dat komt omdat er zoveel verschillende modellen jeans zijn. Voor elk lichaamstype en elke persoonlijke stijl is er wel een speciale spijkerbroek. Laten we inzoomen op een aantal fits. En vindt de perfecte jeans voor jou. 

Flared jeans

Skinny jeans domineerde jarenlang het straat straatbeeld. Hoewel deze voorlopig niet uit het modebeeld zullen verdwijnen, is er inmiddels plaats gemaakt voor andere modellen jeans. Onder andere jeans met uitlopende pijpen, oftewel flared jeans. Flared jeans is een model uit de 70’s en het heeft zijn comeback maar al te goed gemaakt. De flared jeans is helemaal terug van weggeweest! In de 70’s was de fit een rebels symbool en ‘anti-fashion’ totdat fashion designers het oppikte en het een echt mode item werd. De fit is enorm geliefd omdat het heel flatteus oogt. Daarom is de flared jeans een must have. Met deze jeans lijken je heupen namelijk smaller omdat de onderkant wijder is. Kan je wel wat outfit inspiratie met een flared jeans gebruiken? Lees dan onze blog!

High waisted jeans

Een andere geliefde fit is high waisted. Er zijn veel verschillende soorten high waisted jeans. High waisted jeans zijn niet voor niets populair want ze hebben een hoop voordelen. Je billen lijken ronder, de taille ogen slanker, benen lijken langer en een buikje wordt verborgen. Een ander groot voordeel is dat de jeans mooi staat bij elk type figuur. High waisted jeans hebben zelf namelijk ook nog verschillende pasvormen waardoor er altijd een jeans voor jou tussen zit. High waisted jeans zijn echt met elke top te combineren. Het leuke aan deze fit is dat je de tops zelf ook nog eens op verschillende manieren kan dragen.

Mom jeans

Mom jeans zijn een fashion item uit de jaren ‘80, daarna is het een tijdje een ‘no-go’ geweest. Omdat we zagen hoe leuk deze jeans eigenlijk was hebben we het inmiddels naar ons hart verplaatst. Het grootste voordeel van deze broek is dat het onze benen langer én slanker doet lijken. De jeans is ook ideaal als je eventueel een buikje wil verbergen. De mom jeans heeft over het algemeen een casual imago, maar niets is minder waar. De broek in een donkere stof heeft namelijk een nettere uitstraling. Maar hoe stijl je een mom jeans? Met deze fit kan je zowel een alledaagse als een chique look creëren. Neem maar eens een kijkje in onze blog voor mom jeans outfit inspiratie.

Boyfriend jeans

De naam verraad het waarschijnlijk al, boyfriend jeans verwijzen letterlijk naar ‘vriendjes’. Vrouwen trokken namelijk de broek van hun vriend aan en dat was de inspiratie voor boyfriend jeans. Dankzij de speciale boyfriend jeans op de markt is het natuurlijk al een tijd niet meer nodig om de jeans van je vriend in te pikken. Het is de bedoeling dat de jeans er gedragen en soms zelfs ‘kapot’ uitziet. Vandaar dat de ‘torn & worn’ variant de favoriet is. Omdat losse broeken over het algemeen een vrij ‘mannelijk’ imago hebben, kiezen vrouwen er vaak voor om een boyfriend jeans te combineren met een extra girly top.

Cropped jeans

Het oprollen van je jeans is niet meer nodig. De schaar gaat er nu letterlijk in! Cropped jeans zijn al een tijdje trendy en ze zullen voorlopig ook niet uit het straatbeeld verdwijnen. Vooral in het voorjaar zie je ze uit de kledingkasten verschijnen. De jeans zijn ideaal om verschillende looks mee te stylen. Sporty, chique en bohemian zijn bijvoorbeeld 3 fashionable looks met cropped jeans. Voor een sportieve outfit kan je lange sportsokken en toffe sneakers onder je cropped jeans dragen. Of wat dacht je van enkelbandjes en espadrilles voor een bohemian look.

Straight leg jeans

De straight leg jeans is een iets wijdere jeans en zoals de naam al zegt lopen de pijpen recht naar onder en is de broek vaak high waisted. Je kunt de straight leg jeans op vele manieren combineren maar welke schoenen kun je er het beste onder dragen? Er zijn vele opties mogelijk maar een mooie hak, grove laarzen en leuke sneakers zie je het vaakst terugkomen! Het leuke aan deze jeans is dus je je outfit zo classy of stoer kan maken als je zelf wilt.

Skinny jeans

De skinny jeans is hét fashion item dat niet meer mag missen in de kast van een vrouw. Dit tijdloze kledingstuk heeft zijn draagbaarheid en veelzijdigheid zeker bewezen. Met de nieuwe high waisted skinny jeans bewijst dit item zichzelf comfortabeler dan ooit tevoren. Ga jij voor een Levi's exemplaar welke nog jaren meegaat? Of graai jij altijd in de koopjesbak? Bij ons lees je direct waarom de skinny jeans zoveel harten heeft veroverd en hoe je deze jeans het beste kunt shoppen! Zo ben jij verzekerd van een exemplaar dat perfect aansluit op jouw lichaam.

Ripped jeans

De ripped jeans is een item wat vele vrouwen wel in hun kast hebben liggen. Je hebt deze jeans dan ook in veel verschillende modellen waardoor voor iedereen wel een geschikte jeans tussen zit. De populairste ripped jeans zijn de straight leg, de mom- en boyfriend jeans, de skinny jeans en de flared ripped jeans. Lees in deze blog hoe je deze modellen ripped jeans het beste kunt combineren tot een top outfit!

Terug naar Kleding koopgids