Menu
Koopgids voor jassen

Een jas kan niet ontbreken in koude en regenachtige periodes, maar ook op zonnige dagen dragen we vaak een jasje. Daarom zijn er een aantal jassen die eigenlijk altijd in je kledingkast zouden moeten hangen. Het is van belang dat je de juiste jas uitkiest op basis van een paar belangrijke eigenschappen. Vier eigenschappen waar je rekening mee moet houden zijn: de voering, de vulling, het materiaal en het type jas. Hoe warm de jas is hangt namelijk deels af van de binnenste laag, oftewel de voering. Ook de vulling draagt bij aan de warmte van de jas. De weerbestendigheid van je jas hangt uiteraard af van het materiaal. We weten allemaal dat het Nederlandse weer onvoorspelbaar en wisselend is. De diverse soorten jassen sluiten hier op aan.

Winter jassen

Tijdens de winter heb je een jas nodig met goede isolatie om je warm te houden. Een winterjas die volledig gevoerd is, is daarom een must. Ze zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar, zowel korte als lange winterjassen. Elk jaar zijn er weer verschillende winterjassen trends. Er zijn winterjassen trends die eventjes in het straatbeeld blijven, maar ook die langere tijd trendy zijn. De voering wordt gemaakt van synthetisch of natuurlijk materiaal, dit is ideaal voor droge en koude winterdagen. Bij een winterjas is de vulling ook zeker belangrijk. Wil je een jas die licht is en genoeg warmte biedt? Kies dan voor een donsvulling. Als het op winterjassen aankomt wordt hier het meeste voor gekozen. Wollen jassen en gewatteerde jassen zijn ook populair tijdens de koude dagen. Er wordt ook wel een gekozen voor een synthetische vulling. Deze wordt namelijk gebruikt bij waterdichte jassen.

Faux fur jassen

Écht bont kan natuurlijk echt niet! Gelukkig is het na te bootsen en ziet het er super mooi uit. De eerste faux fur jassen werden in de jaren ‘50 verkocht omdat die periode steeds meer dierenrechten- en welzijnsorganisaties van zich lieten horen. Tot op de dag van vandaag domineert de jas het modebeeld. Faux fur jackets worden vaak gedragen tijdens de droge winter- en herfstdagen. Het materiaal houdt je lekker warm en het voelt comfortabel aan. Omdat faux fur jassen tijdloos zijn is het verstandig om in een kwalitatieve jas te investeren. Hij is immers hartstikke fashionable en gaat meerdere seizoenen mee. Omdat de jassen razend populair zijn, zijn ze verkrijgbaar in diverse printjes en kleuren. Je hebt ze ook zowel met als zonder voering.

Wollen jassen

Tijdens koudere dagen zijn wollen jassen ideaal. Ze houden je lekker warm en zien er ook nog eens trendy uit. De jassen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, lengtes en modellen. Denk aan mantels en trenchcoats, dit zijn twee voorbeelden van een trendy wollen jas. Wanneer de temperaturen weer beginnen te stijgen zou je de lange variant kunnen inruilen voor een kortere. Wollen jassen zijn deels of niet gevoerd omdat het materiaal zelf al warm genoeg is.

Spijkerjas

Spijkerjassen zijn eigenlijk nooit uit het modebeeld verdwenen. Er zijn leuke combinaties mogelijk voor een outfit met een spijkerjasje. Ze zijn ideaal voor het lente- en zomerseizoen en daarom ook 1 van de 8 must have lentejassen. Wanneer de temperaturen in de avond beginnen te dalen kan je wel een spijkerjas gebruiken. Het item is zowel praktisch als fashionable. Je hebt de keuze uit verschillende modellen. Er is natuurlijk de standaard spijkerjas, maar je hebt ook cropped en oversized. Alhoewel spijkerjassen normaal gesproken geen voering hebben, zijn er een aantal varianten die dat wel hebben. Er zijn namelijk jackets met een borg- en faux fur voering. De denim zelf krijgt vaak ook een twist. Je hebt de keuze uit verschillende washes, kleuren en zelfs printjes. Ook kan je kiezen uit wel of niet destroyed. De ripped variant is een van de leukste denim jackets van dit moment. Hangt er nog geen spijkerjas in jouw kledingkast? Shop deze dan snel en get the look met een denim jacket.

Regenjassen

In Nederland regent het onderhand net zo vaak als dat de zon schijnt. Als het dan regent is het wel fijn om een fijne regenjas in je bezit te hebben. Je wilt namelijk niet helemaal doorweekt aankomen bij je bestemming. Je ziet vaak dat mensen toch sneller neigen naar een paraplu en niet snel een regenjas aan doen omdat regenjassen nou niet het meest fashionable zijn. Dit is niet meer nodig want ook zijn er nu regenjassen die wel stijlvol zijn in plaats van alleen maar praktisch. Je kunt deze tijdloze regenjassen overal op combineren!

Mantels

De mantel jas een een populair item in de kledingkast van een vrouw. Zo zijn er ook veel verschillende soorten kleuren en modellen van de mantels. Als je van plan bent om een mantel aan te schaffen is het slim om te kijken welke kleur bij je huidskleur en haarkleur past. Zo heb je koele en warme kleurtypes, waar weer verschillende kleuren mooi bij staan. Kijk van te voren ook even hoe lang je bent. Als je namelijk lang bent is een lange mantel mooi en als je wat kleiner bent is een wat kortere mantel weer erg mooi.

Terug naar Kleding koopgidsen