Menu
Koopgids voor blouses

De blouse wordt over het algemeen vaker door vrouwen gedragen. Dit komt omdat het item een vrouwelijke uitstraling heeft. Ze zijn verkrijgbaar in diverse modellen en stoffen, met knopen of ritsen. Meestal heeft een blouse een of twee borstzakjes. Het kledingstuk is ook zonder borstzakje(s) te verkrijgen. Meestal wordt er gekozen voor een dunne stof zoals katoen of een combinatie met synthetische vezels. Een blouse is een geliefd item omdat er veel varianten zijn en omdat het kledingstuk op veel verschillende manieren gedragen kan worden. Je kan een blouse namelijk op een ‘normale’ en ‘simpele’ manier dragen door ervoor te kiezen om deze over je broek of rok te laten vallen. Je kan deze natuurlijk ook (deels) in je broek of rok stoppen. Ook wordt het item wel eens geknoopt of off shoulder gedragen. Verder kan je het item ook prima combineren met andere kledingstukken. Het is mogelijk om er een vest of trui overheen te dragen. Er wordt ook wel eens gekozen om de blouse los te dragen met een shirt eronder. Met een blouse kan je dus zowel een chique als casual look creëren.

Blouse met pofmouwen

Pofmouwen uit de jaren ’80 zijn weer terug van weggeweest. Een blouse met pofmouwen is een trend die zowel op de catwalk wordt gespot als op het straatbeeld. Puffy sleeves zijn er is allerlei soorten en maten. Als je een uitbundigere kledingstijl hebt kan je kiezen voor grote pofmouwen, maar je hebt ook de keuze uit subtiele puffy sleeves. Meerdere bovenstukken zijn voorzien van pofmouwen, waaronder ook blouses. Een blouse met pofmouwen ziet er super fashionable uit. Puffy sleeves geven je outfit een romantische uitstraling. Wederom kan je dit item zowel casual als chique dragen. Draag het op een kokerrok of juist een jeans. Om extra op te vallen zou je je haren vast of naar achter kunnen dragen zodat de pofmouwen nog meer tot hun recht komen. Statement oorbellen of een grote ketting zullen er helemaal voor zorgen dat alle ogen op jou gericht zijn. Maar wat is nu precies het verschil tussen pofmouwen of ballonmouwen? Bij pofmouwen zit het pofje namelijk aan de bovenkant van de mouw. Hierdoor ligt het accent op je schouders en wordt er een power-look gecreëerd. Bij ballonmouwen zit deze pof aan de onderkant van de mouw. Op die manier lijkt de mouw juist opgeblazen.

Geruite blouse

Het lumberjack imago van het item is totaal onterecht. De blouse stond symbool voor de hardwerkende man. Inmiddels is dit niet meer het geval. De geruite blouse is een trend! Het is namelijk een echte must have, zéker voor de dames! Fashion lovers hebben de ruitjes print weer massaal in de harten gesloten. De blouse is verkrijgbaar in verschillende kleuren en grootte qua ruiten. Rood, zwart en wit zijn de meest voorkomende kleuren. Een rood geruite blouse combineren kan namelijk op veel manieren. Het kledingstuk zelf kan ook op meerdere manieren worden gedragen. Je kan de blouse natuurlijk op de ‘normale’ manier dragen, dichtgeknoopt op een broek of rok. Ook wordt het item losjes om de heupen gedragen. Dit zorgt voor een stoere touch. Verder zou je de blouse ook als layer kunnen dragen. Denk bijvoorbeeld aan een shirt met daaroverheen een openhangende geruite blouse met daarop weer een denim jacket. Tijdens de koudere dagen kan je ook nog een trui eroverheen dragen. Zoals je ziet is de geruite blouse niet alleen praktisch maar ook zeker modieus.

Blouse met print

Een blouse met een printje is erg veelzijdig en past daarom bij iedere stijl. Er zijn vele manieren hoe je de blouse met print kunt combineren. Vandaar dat deze blouse dan ook echt een must have is. Zo kun je een paar tips toepassen die jou outfit helemaal afmaken. Laat bijvoorbeeld één print domineren, onderbreek de verschillende prints, blijf in het kleurschema, enzovoort. Op deze manier maak jij de blouse met print geschikt voor elke gelegenheid.

Doorschijnende blouse

Een doorschijnende blouse kan erg leuk zijn. Sommige blousejes zien erg erg lieflijk uit, terwijl andere doorschijnende blousejes juist stoer of een beetje uitdagend zijn. Maar het kan wel lastig zijn om ze goed te combineren. Het ligt er maar net aan hoe jij je doorschijnende blouse wil dragen en hoe comfortabel jij je voelt bij doorschijnende kleren. Met een topje of camisole in een neutrale kleur ziet niemand dat je blouse doorschijnt. En je outfit is nog net zo leuk met een ondershirtje. Wil je iets gewaagder? Draag dan een mooie, niet-doorschijnende BH onder je doorschijnende blouse. Jouw prachtige BH mag gezien worden!

Transparante blouse

De transparante blouse wordt ook wel een mesh top genoemd. Deze blouse is net wat gewaagder dan de doorschijnende blouse. Deze blouse is namelijk helemaal doorzichtig! Maar ook deze blouse is geschikt voor uiteenlopende looks. Hoe ga jij de transparante blouse dragen? Professioneel, stoer of sexy? Met een blazer, mooie bh of een spijkerbroek transformeer jij jouw mesh top voor elke gelegenheid weer.

Blouse met strik

De blouse met strik is een klassiek ontwerp dat door de geschiedenis heen een symbool is geworden voor elegante en sterke vrouwen, waardoor je er 'ladylike' uitziet . Perfect voor een breed scala aan stofsoorten, de opvallende halslijn van de blouse met strik is ontworpen om op verschillende manieren te worden gestrikt, zodat je een geïndividualiseerd mode statement kunt creëren.

Terug naar Kleding koopgids