Menu
Koffer inpakken? 10 handige tips om dit slim te doen

Heb je éindelijk bedacht welke spullen je mee gaat nemen op vakantie, komt de volgende struggle: je koffer inpakken. Vooral tijdens vliegvakanties is inpakstress onvermijdelijk. Want hoe ga je al die kleding en andere spullen in je koffer krijgen zónder dat het kreukt en je ook nog eens binnen het aantal toegestane kilo's blijft? Wij geven je 10 handige tips waarmee jij je koffer slim kunt inpakken voor je volgende vakantie. Watch & learn!

Maak een inpaklijst

Maak voordat je gaat beginnen met inpakken eerst een lijstje met dingen die je écht nodig hebt tijdens je vakantie. Begin ruim van te voren na te denken over deze spullen zodat je geen belangrijke items mist. Streep de items die je hebt ingepakt af, zodat je niet je hele koffer weer op de kop moet zetten omdat je bang bent dat je iets vergeten bent.

Handig: bewaar dit lijstje zodat je gelijk een checklist hebt voor je volgende vakanties.

Maak setjes

Om te voorkomen dat je te veel kleding mee gaat nemen, kun je tijdens je koffer inpakken het beste setjes maken met kleding die je graag overdag en 's avonds op vakantie wilt dragen. Zo ben je verzekerd van een aantal leuke setjes en voorkom je dat je te veel kleding meeneemt die je toch niet aantrekt.

Rol je kleding op

Waar je normaal je kleding netjes opvouwt, is het juist verstandig om kleding die je in je koffer legt op te rollen. Kleding oprollen zorgt er niet alleen voor dat je meer plek overhoudt in je koffer, maar zorgt er ook voor dat je kleding minder snel zal kreuken. Ben je van plan om wat blousejes of andere kledingstukken met kraagjes mee te nemen? Stop dan een riem in de kraagopening van de blouse zodat de kraag goed in vorm blijft. Je koffer slim inpakken is het enige wat je moet doen om jouw kleding in model te laten tijdens je reis.

Harde spullen

Houd je ervan om lekker een boek te lezen tijdens je vakantie en neem je graag wat boeken mee? Leg deze (en andere harde spullen) dan op de bodem van je koffer. Harde spullen kunnen namelijk wel tegen 'n stootje wanneer er met je koffer wordt gegooid.

Dunne en lichte items

Probeer bij je koffer inpakken te sorteren op gewicht: pak zoveel mogelijk lichte kleding en schoenen in en draag de zwaarste items tijdens je reis.

Gaatjes vullen

Je koffer slim inpakken doe je door bepaalde items te vullen met andere items. Stop je sokken bijvoorbeeld in een paar schoenen om ruimte te besparen en doe dit ook met riemen die je mee wilt nemen. Verder kun je ondergoed en sokken het beste over het geheel verspreiden. Leg niet alles samen op één plek, maar vul gaatjes op met sokken en ondergoed en je zult merken dat er meer spullen in je koffer passen.

Voorkom lekkende flesjes

Tijdens je vakantie wil je graag ontspannen en daarbij kun je écht geen stressmomentjes gebruiken, zoals ontdekken dat je shampoofles gelekt heeft bijvoorbeeld. Om te voorkomen dat vloeibare spullen gaan lekken, heb je maar één ding nodig: plakband. Plak wat plakband rondom de doppen van flesjes om lekkages te voorkomen. Daarnaast is het ook slim om vloeibare producten in plastic zakjes te stoppen om er extra zeker van te zijn dat je favoriete douchegel niet lekt over je waardevolle spullen.

Sieraden

Vier jij liever vakantie dan dat je je sieraden uit de knoop haalt? Stop je sieraden dan vooral niet bij elkaar in één tasje zonder eerst even creatief te zijn. Alles wat je nodig hebt zijn je favoriete sieraden en een paar rietjes: haal de helft van je ketting of armband door het rietje en maak vervolgens de sluiting vast. Erg simpel en het voorkomt knopen. Je koffer inpakken was nog nooit zo leuk!

Reisverpakkingen

Grote flessen shampoo en douchegel zijn erg zwaar en nemen veel ruimte in beslag. Ga daarom voor mini verpakkingen welke veel handiger zijn en ook niet zoveel wegen. Bang dat je te weinig hebt? Vrijwel overal valt wel een nieuw flesje shampoo te kopen.

Kies de juiste schoenen

Als je je koffer slim wilt inpakken zul je ook rekening moeten houden met je schoenen. Net zoals je kleding kun je ook niet je hele schoenencollectie meenemen op vakantie. Het is daarom belangrijk om te bedenken welke schoenen je op vakantie aan zult trekken. Een paar laarzen zul je waarschijnlijk niet nodig hebben tijdens een zonvakantie. Leg je schoenen die je mee gaat nemen langs de zijkanten van je koffer met de zool naar de rand toe om ruimte te besparen.

Je koffer inpakken wordt een stuk handiger met deze tips en bespaart veel inpakstress. Enjoy!

Terug naar Tips & Tricks