Menu
Knellende schoenen oprekken

Je schoenen te klein gekocht? Stop dan nu meteen met het invullen van je retour formulier want er is een oplossing! Je kunt je schoenen namelijk op verschillende simpele huis- tuin en keuken manieren oprekken, waardoor ze toch als gegoten zitten! Online schoenen bestellen is toch wel de grootste struggle die we allemaal kennen. Voor welke maat moet je in godsnaam gaan? Je weet van te voren nooit of ze groot, klein, breed of smal vallen. Om dit probleem voor eens en altijd uit de weg te gaan hebben wij een paar tips voor je op een rijtje gezet waardoor jij altijd de perfecte maat hebt, ongeacht of de schoen te klein is.

Tip #1 kranten

Zitten je schoenen te strak of knellen ze enorm bij bijvoorbeeld de tenen? Prop je schoenen dan vol met zoveel mogelijk natte kranten. Het is erg belangrijk dat ze nat zijn, want op die manier zetten ze uit. Je kunt dit ook proberen met natte sokken. Laat de schoen zo een nachtje staan en je merkt de dag erna meteen verschil.

Tip #2 aardappel

Een andere manier om je knellende schoenen op te rekken of breder te maken is met behulp van een aardappel. Ja, je leest het goed. Het klinkt misschien een beetje goor, maar een aardappel neemt in tegenstelling tot wat velen denken juist geur op, en laat dus totaal geen geur achter. Gebruik wel een hele grote aardappel zodat je ook echt een bobbel ziet ontstaan. Laat dit ook weer een nachtje staan en je schoenen zijn de dag erna geheid een stuk ruimer!

Tip #2 aardappel

Ook met gewoon een simpel zakje water kun je heel ver komen. Vul een zakje met water en sluit deze goed af. Steek dit zakje in je schoen en plaats je schoen in de diepvries. Ook dit zal er voor zorgen dat het water uitzet, en je schoen dus ook, waardoor je schoen dus groter wordt. Natuurlijk kan dit bij elke soort schoen, of het nu een sneaker is of een pump, het is het proberen altijd waard. Wie had nou gedacht dat het allemaal zo simpel was!?Terug naar Tips & Tricks